Bea cafea neagră în fiecare zi, timp de o săptămână

Adesea, o cafea neagră ne stimulează mai mult decât cafeaua cu lapte și/sau îndulcită. Este concluzia unui experiment personal publicat în revista Parade, care a explicat ce se întâmplă în organism dacă bei cafea neagră în fiecare zi, timp de o săptămână.

„Vorbesc mereu cu dieteticieni înregistrați care spun despre cafeaua neagră că este plină de beneficii și că adăugarea de lapte în cafea este adesea o rețetă pentru o creștere și o prăbușire a glicemiei”,  scrie Leigh Weingus, editor de sănătate la Parade, o adeptă a cafelei cu lapte, care, la început de an, a decis să încerce un mic experiment: să bea cafea neagră în fiecare zi, timp de o săptămână.

Mărturisește că a observat câteva schimbări când a început să bea cafea neagră în fiecare zi.

„Am fost mai energică pe parcursul întregii zile. De obicei, o cafea

neagră

îmi dă un vârf de energie dimineața, dar apoi încep să mă simt din nou puțin mai leneșă până la prânz”, notează autoarea.

A explicat și de ce nivelul său de energie a devenit mai susținut pe tot parcursul zilei.

„Laptele conține zahăr, așa că, dacă bei cafea cu un strop de lapte – mai ales dacă o bei fără să iei micul dejun, ceea ce este de obicei cazul meu, vei avea o creștere a glicemiei și apoi o cădereAtunci când vă beți cafeaua neagră, obțineți toate beneficiile cafelei – cofeina și antioxidanții – fără zahăr”, arată autoarea.

Creierul, „mai ager”

Autoarea experimentului a raportat și că antrenamentele sale au fost mai puternice, iar creierul mai ager.

Și nu e de mirare, pentru că studiile au arătat că persoanele care beau cafea tind să aibă o memorie pe termen scurt îmbunătățită, potrivit Parade, care indică drept sursă „Caffeine Has Positive Effect on Short-Term Memory” (Cofeina are un efect pozitiv asupra memoriei pe termen scurt), Johns Hopkins Medicine.

„Nu mi-a fost la fel de foame”

Autoarea mai precizeaă că, după ce a trecut la cafeaua neagră, a observat și o schimbare în ceea ce privește nevoia de a mânca: „Nu mi-a fost la fel de foame”.

Leigh Weingus măturisește însă că a revenit la cafeaua cu lapte pentru că o face fericită, dar, având în vedere beneficiile pentru sănătate pe care le-a experimentat în timp ce a consumat cafea neagră (o săptămână), este dispusă să încerce din nou acest experiment, „și poate pentru mai mult timp data viitoare”.

Cuvinte cheie