Protecția naturii și ecologia prin prisma creștinismului ortodox. Emisiunea Educație verde Taina verde a perioadei

InvitațiI de astazi ai emisiunii ”Educație verde” de la Canal 33, au fost preotul Mihai Andrei Aldea și Nicu Pârlog, biolog și jurnalist. Au discutat despre relația dintre credința ortodoxă și natura.

Laurențiu Ciornei, președintele fondator al asociației Alianță Pentru Pădure si moderatorul emisiunii, a abordat, împreună cu invitatii sai, povestea trecerii de la păcatul primordial la păcatul distrugerii mediului înconjurător.

Ileana Vlăduț, terapeut și invitat permanent al emisiunii ”Educație verde”, a prezentat rubrica ”Taina verde.”

Tematica perioadei este ADEVARUL, iar indoiala ne insoteste in a ne gasi raspunsurile. E nevoie sa avem compasiune unii fata de altii si sa ne tratam ca fiind egali.

Animalele simbol in perioada 1-7 martie sunt: VULTURUL si LAMANTINUL (VACA DE MARE, MORSA)

Arborele perioadei 1-10 martie este SALCIA.

Remediul floral Bach de salcie galbena este potrivit persoanelor cu resentimente, amaraciune, cele care dau intotdeauna vina pe ceilalti pentru esecurile lor

Nativii din salcie au o inclinatie spre poezie, sunt foarte melancolici, placandu-le tot cea ce este frumos, iubesc corectitudinea si in acelasi timp au o intuitie dezvoltata.

Desi par fragili si neajutorati nativii din aceasta zodie sunt adevarati artisti in a transforma o defensiva in ofensiva, cu reale sanse de succes, apeland la orice tertip pentru a iesi invingatori.

Floarea zilei este Bujorul (zilele 2, 11, 20, 29)

Un om pasional, dar în același timp rațional și perseverent. Va reuși să treaca cu bine de provocările ce ii ies în cale.