Mere umplute, cum le prepari rapid

Mere umplute, cum le prepari rapid

Mere umplute. Ai pofta de un desert rafinat, dar nu stii pe ce sa pui mana? Iti recomandam niste mere umplute de o sa te lingi pe degete! Nu doar tu, ci si intreaga familie.

Ingrediente:

– 4 mere(alege soiul);

– 100 grame de branza dulce de vaci;

– un galbenus;

– o lingura de miere;

– o lingura si jumatate de gris;

– o lingura de unt;

– 10 alune/nuci;

– un varf de lingurita de scortisoara.

mere umplute

Mere umplute. Mod de preparare:

– fariteaza alunele/nucile;

– adauga alunele faramate in gris;

– adauga untul topit in gris;

– adauga peste branza de vaci, galbenusul, mierea;

– amesteca bine totul;

– spala merele si curata-le astfel incat sa obtii mici boluri. Taie-le capacele si scobeste-le cu atentie inauntru;

– umple merele cu compozitia preparata mai devreme;

– muta merele umplute in tava si prepara-le pentru un sfert de ora in cuptorul setat la 180 grade Celsius.

– presara merele fierbinti cu scortisoara si gata. Desertul e pregatit!

Spor la treaba si pofta buna!

Cuvinte cheie