Mere umplute. Ai pofta de un desert rafinat, dar nu stii pe ce sa pui mana? Iti recomandam niste mere umplute de o sa te lingi pe degete! Nu doar tu, ci si intreaga familie.
Ingrediente:
– 4 mere(alege soiul);
– 100 grame de branza dulce de vaci;
– un galbenus;
– o lingura de miere;
– o lingura si jumatate de gris;
– o lingura de unt;
– 10 alune/nuci;
– un varf de lingurita de scortisoara.
Mere umplute. Mod de preparare:
– fariteaza alunele/nucile;
– adauga alunele faramate in gris;
– adauga untul topit in gris;
– adauga peste branza de vaci, galbenusul, mierea;
– amesteca bine totul;
– spala merele si curata-le astfel incat sa obtii mici boluri. Taie-le capacele si scobeste-le cu atentie inauntru;
– umple merele cu compozitia preparata mai devreme;
– muta merele umplute in tava si prepara-le pentru un sfert de ora in cuptorul setat la 180 grade Celsius.
– presara merele fierbinti cu scortisoara si gata. Desertul e pregatit!
Spor la treaba si pofta buna!