Cum putem scăpa de o respirație urât mirositoare?

Cum putem scăpa de o respirație urât mirositoare?

Respirație urât mirositoare. Știm cu toții că este important să ne spălăm pe dinți de două ori pe zi, dar asta nu înseamnă că vom avea o respirație proaspătă. Totuși, problema nu este cauzată doar de faptul că nu folosim ața dentară sau apa de gură dimineața.

Periajul regulat ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Periajul regulat ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene.

S-a constatat că periajul temeinic al dinților după trezire și înainte de culcare previne acumularea plăcii bacteriene, care poate cauza boli ale gingiilor și carii dentare. Însă un medic stomatolog a dezvăluit greșeala frecventă pe care o facem atunci când ne spălăm pe dinți.

Dr. Daz Singh, medic stomatolog șef la Ollie și Darsh Liverpool, spune că nu trebuie neglijați obrajii atunci când ne spălăm pe dinți. Potrivit expertului, omiterea acestor părți ale gurii poate duce la respirație urât mirositoare și la potențiale probleme de sănătate orală.

Spălatul pe dinți este o parte crucială a menținerii unei bune igiene orale și este important să luați în considerare și limba și partea interioară a obrajilor în rutina de îngrijire orală„, a afirmat dr. Singh, pentru Metro.

Limba și obrajii pot găzdui un număr semnificativ de bacterii, bucăți de alimente și celule moarte. Neglijarea acestor zone poate permite bacteriilor să se dezvolte, contribuind la respirația urât mirositoare, formarea plăcii bacteriene și alte probleme de sănătate orală. Cele mai multe cazuri de respirație urât mirositoare, cunoscută sub numele de halitoză sunt cauzate de bacteriile din gură, în special de pe limbă”, a mai adăugat medicul.

Acesta a spus pentru publicația citată că cel mai eficient mod de a rezolva problema respirației urât mirositoare este curățarea regulată a limbii. „Periajul sau curățarea limbii ajută la îndepărtarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplăcute. Placa bacteriană, o peliculă lipicioasă de bacterii, se poate acumula pe suprafețele dinților, pe limbă și pe partea interioară a obrajilor. 

Periajul regulat ajută la îndepărtarea acestei plăci bacteriene, prevenind formarea tartrului, care poate duce la boli ale gingiilor și carii. Neglijarea părții interioare a obrajilor în timpul periajului ar putea duce la acumularea plăcii de-a lungul gingiei. Acest lucru poate contribui la inflamarea gingiilor și, în timp, poate duce la afecțiuni mai grave, cum ar fi gingivita sau parodontoza”, a afirmat medicul stomatolog.

Cuvinte cheie