Cum să faci alegeri potrivite pentru tine

În fiecare zi, faci o mulțime de alegeri care vor avea impact asupra vieții tale. Unele sunt de mică importanță și te vor influența în următoarele câteva minute, ore, sau zile, în timp ce altele îți vor schimba complet cursul vieții. Unele alegeri sunt mai ușor de făcut, altele mai greu. E important să știi că fiecare alegere, importantă sau nu, ușoară sau dificilă, îți modifică cursul vieții.

Calitatea alegerilor tale va hotărî, dacă te vei lupta cu frustrările, sau vei trăi o viață extraordinară, viața visurilor tale. Poti alege ce decizii să iei in legătură cu corpul, sănătatea, relațiile, finanțele și cariera ta, cu viața ta socială și cu credințele tale spirituale. Alegerea îți dă puterea de a avea succes sau de a fi neîmplinită, să fii bună sau extraordinară, să simți plăcere sau durere. Poti munci sau te poți juca, economisi sau cheltui, poți fi responsabilă de faptele tale sau victimă. Poți fi ocupată sau nu, fidelă sau nu, disciplinată sau leneșă. Poți merge pe o cale care să îți reflecte sinele tău superior, sau pe una care să îți  reflecte sinele inferior; în final, tu ești cea care alegi.

Lucrul care ne face pe fiecare dintre noi speciali și ne deosebește de toate celelalte forme de viată, este capacitatea de a ne cântări optiunile și de a face alegeri conștiente, deliberate. Viața ta nu este un joc de noroc la care ai ghinion, si nici nu este astfel, din cauza părinților, a partenerului, sau a șefului.

Acest lucru are și avantaje și dezavantaje.

Dezavantajul este că esti singura raspunzătoare de viața ta.

Avantajul este faptul că tu si numai tu ai puterea de a-ți schimba viața, și o poți face in orice moment.

Vrei ca viața ta să fie diferită? Fă alte alegeri!

Cele mai multe persoane continuă să facă aceleași alegeri din obișnuință, din confort, teamă sau lene și apoi se miră de ce nu obțin rezultate diferite. Adevărul este că suntem atât de ocupați de supraviețuire, încât nici măcar nu ne dăm seama că alegerile și acțiunile noastre nu ne conduc spre implinirea speranțelor și a visurilor. Dacă nu ești conștientă atunci când faci alegeri, nu vei face nimic altceva decât să repeți tiparele din trecut. Dacă vrei să îți atingi țelurile și să creezi viața pe care o dorești, fă alte alegeri care să te conducă spre acțiuni noi.

De aceea îți sugerez ca oricând ai de făcut o alegere să îți pui 10 întrebări simple care te vor ajuta să devii conștientă de alegerile importante și de consecințele lor, te vor îndruma și susține în procesul de a lua cele mai potrivite decizii pentru tine.

 1. Această alegere mă va conduce către un viitor fericit, sau mă va ține blocată în trecut?

 2. Această alegere mă va conduce la o viață implinită pe termen lung, sau va constitui doar o satisfacție de moment?

 3. Sunt stăpână pe propria mea putere, sau încerc să mulțumesc pe altcineva?

 4. Mă gândesc la ce este corect, sau la ce este greșit?

 5. Această alegere îmi va aduce și mai multă energie vitală, sau îmi va fura energia?

 6. Voi folosi această situație ca pe un catalizator în creșterea și evoluția mea, sau o voi folosi pentru a mă pedepsi?

 7. Această alegere îmi sporește puterea personală, sau mi-o slăbește?

8. Este acesta un act de iubire de sine, sau un act de autosabotaj?

 9. Este acesta un act de credință, sau un act caracterizat de frică?

10. Această alegere reprezintă manifestarea laturii mele Divine, sau a laturii mele umane?

Calitatea vietii tale este dată de suma tuturor deciziilor tale. Pentru a lua decizii de calitate, e important să vezi limpede. Tony Robbins, spune:

” Intrebările de calitate creează o viață de calitate”.

Punându-ți întrebări în legatură cu toate variantele posibile, devii mai conștientă și poți vedea mai clar eventualele rezultate ale acțiunilor tale. Când iti pui aceste intrebări pe parcursul procesului decizional, vezi imediat:

  • dacă decizia pe care ești pe cale s-o iei este o expresie a părții tale luminate sau a celei întunecate,
  • dacă alegerea provine din sperantele si visurile tale, sau din temeri și îndoieli.

Poți testa cum funcționează aceste întrebări pentru tine. (sursa:armonieinsuflet.ro)


Cuvinte cheie