Cum te poate ajuta geometria sacră

Pe vremuri, oamenii erau mai ancoraţi în timpul prezent şi trăiau în armonie cu mediul din jurul lor. Astăzi avem tot mai puţine legături cu natura şi planeta. Înţelepciunea străveche, care a fost adesea transmisă prin intermediul povestirilor şi a tradiţiilor, se pare că a fost dată uitării sau s-a pierdut de-a lungul timpului.
Înţelegerea importanţei diferitelor forme geometrice şi modele găsite oriunde în natură face parte din acea înţelepciune străveche care a fost „aruncată”.

Cu toate schimbările care au loc  pe Pământ, unele dintre aceste informaţii sunt în curs de regenerare şi readucere la viaţă.

Prezentam câteva informaţii cu privire la modul în care ştiinţa străveche a Geometriei Sacre poate avea o influenţă pozitivă asupra vieţii.

Cele mai vechi culturi, inclusiv creştine, hinduse, greceşti şi egiptene au recunoscut că există variate forme sau modele geometrice care se repetă în natură. De asemenea, au descoperit că există o corelaţie sau legătură între diferitele elemente de pe pământ şi cer. Aceste legături sau modele frecvente, cunoscute sub numele de Geometrie Sacră, au fost considerate de către culturile antice a fi răspândite în întreg Universul.

Aceste tipare repetitive sunt elementele constitutive care au stat la baza formării Universului. La urma urmei, o sămânţă conţine toate substanţele necesare pentru a deveni un copac puternic, indiferent de dimensiunile acestuia. O singură celulă conţine toate elementele întregului corp, iar pământul şi cerul sunt reflecţii ale celuilalt. Această idee, reprezentată de citatul „Precum în cer, aşa şi pe pământ”, cuprinde toate conceptele tradiţiei antice.

Ştiinţa modernă a dovedit faptul că aceste modele sunt, de fapt, formele moleculare care stau la baza apariţiei vieţii în Univers. Aceste forme sau tipare erau universale şi controlau modul în care lumea se reproducea. Aceste legi universale erau absolute şi statice, nu se schimbau sau modificau în timp sau spaţiu,  fapt demonstrat de numărul mare de culturi din întreaga lume care a recunoscut sacralitatea acestor modele şi figuri geometrice specifice.

Modelele şi legile naturale pot fi împărţite într-o varietate de reprezentări specifice. Asta poate include numere, formule matematice şi chiar simboluri geografice specifice. Întrucât simbolurile fac parte din sfera vizuală, pot fi uşor de identificat prin intermediul arhitecturii istorice, artei şi designului. Folosirea acestor simboluri, toate având la bază matematica, a făcut posibilă realizarea unor construcţii incredibil de detaliate şi precise care încă stârnesc admiraţia oamenilor. Gândiţi-vă la piramidele din Egipt şi la uimitoarele clădiri arheologice şi temple găsite în America Centrală şi de Sud. Inginerii şi arhitecţii încă nu înţeleg cum au fost  construite acum  câteva mii de ani doar cu instrumente şi metode rudimentare.

În acele timpuri, modelele repetitive din natură au devenit modele ale Geometriei Sacre. Infinita şi uimitoarea lor putere simboliza continuitatea vieţii de la naştere până la moarte şi dincolo de ea. Repetarea şi folosirea acestor modele în cadrul construcţiilor, artei şi designului  le-a pus în valoare şi le-a dat o însemnătate aparte.
Dacă vă veţi documenta mai mult despre diferitele forme ale geometriei sacre şi despre modul în care acestea erau folosite în antichitate, veţi învăţa cum să valorificaţi puterea lor.

Floarea Vieţii

Ilustrată ca o floare frumos echilibrată şi proporţionată, această formă geometrică este recunoscută ca un simbol în numeroase culturi din întreaga lume. Ea este formată din 13 sfere separate care se interconectează pentru a crea un model unic. În cadrul variatelor figuri geometrice realizate de către cele 13 sfere sunt reprezentate mai multe legi geometrice şi matematice care sunt folosite şi  astăzi. Ca simbol, Floarea Vieţii reprezintă întregul Univers, precum şi celelalte componente ale sale care lucrează împreună în armonie. Ea este venerată pentru capacitatea sa de a permite oamenilor să se conecteze cu sinele lor spiritual, precum şi de a promova vindecarea.   (sursa:safiisanatos.ro)

 

Cuvinte cheie