Achiziția pachetului majoritar de acțiuni al V.M. Cavaway de către Alexandrion Group a fost aprobată de Comisia Concurenței din Cipru

Achiziția pachetului majoritar de acțiuni al V.M. Cavaway de către Alexandrion Group a fost aprobată de Comisia Concurenței din Cipru

Parteneriat realizat cu succes. Alexandrion Group a încheiat achiziția pachetului majoritar de acțiuni al V.M. Cavaway după ce tranzacția a fost aprobată de Comisia Concurenței din Cipru.

Cavaway, cu sediul în Larnaca, Cipru, a fost înființată în 2004 și are ca activitate principală comercializarea și distribuția vinurilor și a băuturilor alcoolice și non-alcoolice din Cipru. În prezent, Cavaway servește cu succes o gamă largă de clienți din întreaga insulă.

Prin alăturarea la Alexandrion Group, cel mai mare producător de băuturi alcoolice și vinuri din România, toate sinergiile și condițiile sunt create pentru a permite Cavaway să devină unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața băuturilor din Cipru, realizând astfel viziunea stabilită în momentul hotărârii termenilor parteneriatului.

Grupul Alexandrion, cu o prezență semnificativă a produselor sale în peste 50 de țări de pe glob, a relocat baza operațiunilor sale internaționale în Cipru din 2017, cu scopul de a implementa planul său strategic de extindere internațională. După anunțul Grupului pentru înființarea unui birou reprezentativ în Brazilia care se ocupă de operațiunile din America de Sud, împreună cu construcția celei mai mari distilerii din New York, prin noul parteneriat cu Cavaway, Alexandrion Group își pune amprenta în Cipru și recunoaște marile oportunități de afaceri ale insulei.

„Un parteneriat promițător a fost materializat, iar de acum înainte Cavaway se află sub umbrela unuia dintre cele mai mari și mai apreciate grupuri producătoare de băuturi. Aceasta este o provocare, precum și o oportunitate excelentă ”, a declarat domnul Vassos Moiseos, directorul companiei.

În numele Alexandrion Group, domnul Nawaf Salameh, președinte și fondator, și domnul Stelios Savva, CEO al grupului, urează bun-venit Cavaway în familia Alexandrion Group.

Aceștia au afirmat că o altă mare companie a fost adăugată grupului, conform planului global de extindere.

###

Despre: Alexandrion Group este lider în producţia și distribuţia de vinuri și băuturi alcoolice din România și din 2017 singurul producător de single malț din țară. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile SABER 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase și au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din România, recunoscute atât pe plan intern, cât şi internaţional pentru calitatea și rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de băuturi spirtoase cerute pe piaţă, inclusiv băuturi tradiţionale româneşti și produse internaţionale. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* şi 7*, Alexandrion 100, ediţie specială dedicată Centenarului, faimosul vinars Brâncoveanu XO, VS şi VSOP, lichiorul de fructe SABER Elyzia, distilatul de fructe Zolmyr, Vodka Kreskova, dar şi alte produse care au asigurat companiei poziţia de lider pe piaţa băuturilor spirtoase şi tradiţionale din România. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon şi Alexander Gin) au intrat în portofoliul companiei, prin achiziţie, la începutul anilor 2000. Începând cu anul 2018, Grupul și-a extins activitatea printr-o achiziţie în domeniul producţiei de vin din România, completând astfel oferta noastră cu vinuri liniștite și spumante premiate, reunite acum sub entitatea corporate The Iconic Estate.