Curajul de a-ti deschide aripile si pasiunea pentru zbor!

Poate ca stiati sau nu, dar ne nastem cu 2 frici: frica de zgomote puternice si frica de a cadea de la inaltime. Astazi ne-am propus sa ne imprietenim cu frica de inaltime.

Asa ne-am nascut ca oameni: cu picioarele pe pamant si cu cerul deasupra capului. Daca ne dezlipim talpile de pe suprafata pamantului, ne simtim mai „aerieni” , ceea ce nu se este tocmai confortabil. Cel putin in prima faza. Avem insa de ales. Depasim aceasta noua stare, necunoscuta, nefamiliata si ne deschidem aripile spre zbor sau revenim repede la contactul cu solul? Acolo unde avem mai mult control sau cel putin asa ne dorim, sa ne simtim in … sandalele potrivite! :)))

Daca avem putina rabdare si lasam frica sa curga prin noi, vom descoperi ca este doar o senzatie neplacuta in corp si atat. Nu ne va face rau.

Observand-o treptat, ne vom imprieteni cu ea. Ce mai putem face?

  • Informeaza-te despre elemente ce au legatura cu frica ta: inaltime, aer, vant, nori, cele mai inalte varfuri montane sau cladiri din lume etc.

  • Impartaseste-ti frica si discuta despre starea ta cu cei apropiati si/sau specialisti.

  • Vorbeste cu persoane care au depasit deja aceeasi frica ca a ta – frica de inaltime.

  • Practica exercitii de vizualizare si relaxare pentru a-ti amplifica curajul.

  • Razi de frica ta, personific-o intr-un mod haios. Nu o sa te mai sperie asa de tare.

  • Foloseste picaturi din remediul floral Bach de Cretisoara (Mimulus).

  • Scrie pe o hartie cel mai rau scenariu posibil. Raspunde la intrebarea: Ce mi se poate intampla daca sunt la inaltime ….

  • Zboara! Da. Zboara la inaltime alaturi de piloti experimentati. Un zbor de 15 minute iti poate schimba complet perspectiva. Experienta de a infrunta direct frica de inaltime este adesea eliberatoare, atunci cand privesti pamantul de sus, din avion. Caci, nu esti singur. Pilotul este cu tine si esti in siguranta. La orice inaltime!

Cand te vei simti pregatit, poti trece chiar tu la mansa si poti pilota avionul, in directia potrivita. S-ar putea sa descoperi ca in spatele fricii de inaltime sta curajul tau de a-ti deschide aripile si pasiunea pentru zbor!

Cuvinte cheie