De prin lume adunate: Ritualuri de frumusețe pentru rutina zilnică

De prin lume adunate: Ritualuri de frumusețe pentru rutina zilnică
beautiful woman face with oriental scarf around, studio shot

Te-ai gândit vreodată cum arată ritualurile de frumusețe în diferite colțuri ale lumii? De la Japonia până în Brazilia, din Egipt în Maroc fiecare cultură are secretele ei în materie de îngrijire.

Hai să descoperim împreună câteva dintre aceste comori ascunse și să ne inspirăm pentru propria noastră rutină de frumusețe!

 

Japonia este despre puritate și eleganță

În Japonia, frumusețea este sinonimă cu puritatea. Femeile japoneze pun accentul pe un ten luminos și pori minimi. Ele folosesc uleiuri și esențe naturale pentru a-și curăța fața, urmate de aplicații multiple de loțiuni hidratante.

Ai încercat vreodată o mască cu orez sau ceai verde? Dacă nu, atunci este momentul!

India vorbește despre strălucire și vitalitate

Aici, secretul unui păr sănătos și strălucitor stă în uleiurile naturale. Uleiul de cocos și Amla sunt vedetele. Și să nu uităm de turmeric, folosit în măști faciale pentru un ten curat și luminos.

Brazilia sau mai bine spus exuberanță și vitalitate

Braziliencele sunt cunoscute pentru dragostea lor față de plajă și soare și pentru frumusețea și formele lor. Dar știi ce altceva ar trebui să iei în considerare în acest ritual înante de plajă sau piscină? Epilarea!

Spre exemplu epilarea braziliană este celebră în întreaga lume. Ele preferă pielea fină și îngrijită, un simbol al frumuseții și al libertății.

Și nici românecele nu sunt prea departe atunci când vorbim despre frumusețe, ritualuri de îngrijire precum ședințe de epilare definitiva Bucuresti sau alte tipuri de tratamente pentru înfrumusețare.

Iar acum ai diverse opțiuni pentru un epilat definitiv, fără durere și fără păr crescut sub piele și diverse tratamente de înfrumusețare nu mai ai nici o scuză să nu fi mereu pregătită pentru plajă, piscină sau un moment relaxant al SPA.

Marocul și ale sale ritualuri ancestrale

În Maroc, ritualul de frumusețe este un adevărat ceremonial. Uleiul de argan, sau “aurul lichid” cum i se mai spune, este omniprezent. Și să nu uităm de hammam, băile tradiționale care purifică atât corpul, cât și sufletul.

Coreea de Sud. Cu certitudine vorbim despre inovație și perfecțiune

Coreencele sunt pioniere în materie de skincare. Rutina lor de îngrijire include adesea până la 10 pași! De la curățarea în două etape, la folosirea de seruri și măști inovatoare, totul este despre strălucire și tinerețe.

Ce zici, ai îndrăzni să încerci o rutină coreeană?

Egipt și secretul eternei tinereții

Când te gândești la Egipt, te gândești la Cleopatra, nu-i așa? Ei bine, regina Nilului era cunoscută pentru băile sale în lapte și miere, considerate un elixir al tinereții.

Și uleiul de măsline? Era un must-have în ritualurile de îngrijire.

Franța sau eleganță și simplitate

Francezii sunt cunoscuți pentru abordarea lor simplă, dar sofisticată, în frumusețe. Apa micelară, inventată în Franța, este un produs de bază pentru curățarea tenului.

Și să nu uităm de roșul acela seducător de pe buze, un simbol al eleganței pariziene. Ai încercat vreodată un look à la française ca la carte?

Grecia este despre frumusețe naturală

Grecii antici puneau mare preț pe frumusețea naturală. Uleiul de măsline, iaurtul și mierea erau omniprezente în ritualurile lor. Aceste ingrediente naturale sunt perfecte pentru hidratarea și revitalizarea pielii. Poate fi momentul să adopți o rutină de frumusețe grecească dacă vrei să ai parte de un look natural.

Australia sau protecție și regenerare

Australienii, datorită climatului lor aspru, pun accent pe protecția pielii. Ei folosesc multe produse cu factor de protecție solară, dar și ulei de arbore de ceai pentru proprietățile sale antiseptice și regenerative.

Tu ai încercat vreodată produse cu ulei de arbore de ceai?

Ei bine, așa cum ai văzut, fiecare cultură are ritualurile ei unice de frumusețe, care mai de care mai fascinante și inspiratoare. Poate fi o aventură să încerci și tu unele dintre aceste practici. Și cine știe? Poate găsești acel secret care se potrivește perfect cu stilul tău de viață și te ajută să strălucești în fiecare zi. Pe tine ce ritual te tentează să încerci prima dată?

Cuvinte cheie