Află cele mai importante reguli de stil pentru femeile de peste 35 de ani!

Te afli printre acele femei de 35-40 de ani care consideră că vârsta este doar un număr și că pot purta mereu ceea ce își doresc?  Foarte posibil să ai dreptate, căci atunci când ajunge la această vârstă, orice doamnă este considerată un expert în haine și încălțăminte, întrucât de-a lungul anilor a reușit să își perfecționeze stilul personal. Dar mai mult, a adăugat garderobei toate piesele vestimentare, accesoriile și perechile de pantofi potrivite.

Etichetarea femeilor în funcție de vârstă și ideea că nu ar fi adecvat să poarte o anumită haină sau pereche de încălțăminte pare ciudată. Până la urmă, gusturile, mediul și personalitatea ta sunt cele care pot dicta cu adevărat ce este potrivit vârstei și ce nu este.

Există însă anumite aspecte pe care fiecare femeie de peste 35 de ani ar trebui să le ia în considerare, de aceea, în cele ce urmează vei regăsi cele mai bune sfaturi și informații privind alegerea vestimentației și a perechilor de încălțăminte.

Iată ce trebuie să știi despre hainele și încălțămintea potrivită vârstei tale:

Care sunt cele mai potrivite perechi de încălțăminte?

Despre încălțăminte se spune că este primul lucru pe care ceilalți oameni îl observă la tine. Chiar dacă nu ai acordat prea multă importanță calității acesteia atunci când aveai 20 de ani, pentru că, la urma urmei, îți doreai cât mai multe modele în dulap, acest lucru s-a schimbat cu siguranță în ultima vreme. Nu îți mai dorești să porți pantofi care îți dau dureri de picioare sau care prind un miros neplăcut după scurt timp.

Mai exact, calitatea este acum foarte importantă, iar pantofii, cizmele sau ghetele sunt alese ținând cont de acest lucru în primul rând. În plus, există anumite modele care nu ar trebui să-ți lipsească din dulap. Printre acestea se pot menționa:

  • O pereche de ghete din piele pentru dame – sunt atemporale, cochete și pot fi asortate cu foarte multe outfituri
  • Pantofi cu toc negri, ce pot fi asortați atât cu o pereche de blugi, cât și cu rochii, fiind extrem de eleganți și versatili
  • Cizme până la genunchi, ce îți vor oferi un look modern
  • Adidași albi, care domină orice alt model de încălțăminte sport
  • O pereche de pantofi cu toc colorați, ce pot fi purtați ocazional la anumite ținute formale.

Ce piese vestimentare nu trebuie să-ți lipsească din garderobă?

Toate femeile adoră blugii, iar pentru tine cea mai potrivită pereche este una închisă la culoare sau una albă, ideală pentru sezonul cald. De asemenea, poți opta pentru pantaloni cu talie înaltă, căci aceștia reprezintă un model clasic, sofisticat și foarte elegant. În ceea ce privește fustele, cele mai potrivite modele sunt cele până la genunchi.

Poți la fel de bine să îmbini hainele office cu îmbrăcămintea de weekend: o cămașă sau un sacou purtat cu o pereche de blugi sau cu o fustă mai sofisticată și cu un tricou simplu alb pot crea un look senzațional. Vei vedea că este un stil de care s-ar putea să te îndrăgostești.

Nu uita de accesorii! Alege modele de genți de mână elegante, interesante, însă nu de dimensiuni foarte mari.

Urmează sfaturile de mai sus dacă ești în căutarea unui stil adecvat vârstei tale, însă nu uita că totul ține de propriile gusturi și de personalitatea ta, dar și de tendințe. Până la urmă, chiar există anumite reguli de stil de care trebuie să țină cont femeile de peste 35 de ani?

Sursa foto: pixabay.com