Educație ecologică, verde – rubrica „Taina verde” – calendar arboricol, totemuri si remedii florale ale perioadei

Emisiunea „Educație verde – o emisiune cu misiune”, de miercuri, 25 ianuarie, de la ora 18.00 la Canal 33, a fost dedicată lansării unei provocări: conștietizare si educație ecologică.

Moderatorul Laurențiu Ciornei, președintele fondator al asociației Alianță Pentru Pădure, propune un proiect editorial care va fi centrat pe natură, pe respectul și grija pe care trebuie să o dovedim în relația cu lumea fizică înconjurătoare. Invitat special Paula Munteanu, doctor in economie si director economic al asociatiei Alianță Pentru Pădure.

Rubrica Taina verde – terapeuta Ileana Vladut

Un Calendar al corespondentelor Om – Copac, ce se intinde pe intregul an, ce ne va aduce in atentie legatura si corespondentele spirituale dintre  OM – COPAC/PADURE si NATURA.

In aparenta omul si copacul sunt foarte diferiti, dar in realitate suntem foarte asemanatori.

Suntem interconectati. Natura este un izvor nesecat de principii vindecatoare. Acestea stau si la baza Terapiei florale. Intre Sufletul florii/plantei si sufletul omului exista o legatura, o corespondenta VIBRATIONALA  care vindeca. Asadar, aspectele ce tin de educație ecologică ne insoteste si in domeniul sanatatii.

Zodiac arboricol 25.01 – 03.02 

Chiparosul (Cupressus sempervirens L.)  –  un arbore rășinos  ce confera CREDINTA, LOIALITATE ADAPTABILITATE.

Totemuri

Unele persoane au ales să adopte un spirit ajutător personal sub formă de animal, numit si totem.

Pasarile si animalele TOTEM care vin ca mesageri in aceasta perioada, indiferent ca apar in vis sau in realitatea cotidiana, sunt PELICANUL si CAMILA.

Remedii florale  Bach recomandate

Cerato (Cerato), pentru cresterea increderii in propria intuitie si remediul

Cretisoara (Mimulus) pentru frici cu motive cunoscute.

Pentru fricile fara un motiv aparent foloseste Plopul tremurator (Aspen).