Educație verde, o emisiune cu misiune

Emisiunea „Educație verde – o emisiune cu misiune”, de miercuri, 25 ianuarie, de la ora 18.00 la Canal 33, va fi dedicată lansării unei provocări: conștietizarea ecologică.

Moderatorul Laurențiu Ciornei, președintele fondator al asociației Alianță Pentru Pădure, propune un proiect editorial care va fi centrat pe natură, pe respectul și grija pe care trebuie să o dovedim în relația cu lumea fizică înconjurătoare.

Educația înseamnă creștere, hrănire, cultivare. Educația are sarcina de a pregăti omul ca element activ al vieții sociale.

Kant aprecia că educația contribuie la valorificarea naturii umane în folosul societății: „este plăcut să ne gândim că natura omenească va fi mai bine dezvoltată prin educație și că se poate ajunge a i se da o formă care să-i convină cu deosebire. Aceasta ne descoperă perspectiva fericirii viitoare a neamului omenesc”.

Așadar, fără educație nu există respect, civilizație, speranță.

ALIANȚĂ PENTRU PĂDURE propune implementarea unor proiecte, inclusiv această nouă emisiune TV, care să contribuie la schimbarea în bine a mentalităţii românilor faţă de cea mai măreaţă şi frumoasă creaţie a naturii – pădurea! Alte informatii le puteți obține de pe site-ul aliantapentrupadure.ro.

De asemenea, terapeuta Ileana Vlăduț va prezenta rubrica „Taina Verde”.