EXERCIȚII AMUZANTE DE STRETCHING PENTRU COPII

Copilului tău îi place la nebunie să danseze prin casă și face asta din zori și până-n seară? Iată 10 exerciții ludice, creative și utile pentru flexibilitatea copiilor.

Pentru început, îți propunem să îl lași să își aleagă ținuta de dans preferată, asigurându-te că aceasta va fi confortabilă în timpul realizării mișcărilor.

Maria, în vârstă de 4 ani și jumătate, a ales ținuta pe care o poartă la cursurile de balet și i-a plăcut nespus de mult să intre în pielea unei dansatoare…Pentru aceste exerciții, copilul nu are nevoie de echipament special, o simplă saltea este suficientă. Exercițiile trebuie să fie realizate într-o atmosferă veselă, pentru a petrece momente plăcute împreună cu cel mic. Îți recomandăm să ai grijă ca cel mic să adopte o poziție corectă în timpul exercițiilor și să nu forțezi executarea anumitor mișcări implicate de exerciții.

Exercitii:

  1. Exercițiul nr.1: floarea care se deschide (încălzirea umerilor)
  2. Exercițiul nr.2: prinderea de stele de pe cer (întinderea coloanei vertebrale)
  3. Exercițiul nr.3: buburuza care zboară (întinderea mușchilor ischiogambieri)
  4. Exercițiul nr.4: provocarea picioarelor (întinderea mușchilor lanțului posterior)
  5. Exercițiul nr. 5: toboganul (întinderea cvadricepșilor)
  6. Exercițiul nr.6: coșulețul (întinderea mușchilor lanțului anterior)
  7. Exercițiul nr.7: vaporașul pe apă (învățarea șpagatului)
  8. Exercițiul nr.8: Turnul Eiffel (întinderea mușchilor întregului lanț posterior)

Exercițiul nr.1: floarea care se deschide (încălzirea umerilor)

exerctiii amuzante stretching copii 1

Pentru a realiza acest exercițiu, copilul trebuie să stea așezat în fund, cu tălpile lipite, genunchii deschiși pe fiecare parte și spatele sprijinit de un perete, astfel încât să aibă tot timpul spatele drept în realizarea exercițiului. Înainte de a începe, întrebați-l câte flori vrea să deschidă. Apoi, pentru a realiza acest exercițiu, urmați aceste trei etape:

1/ Faceți o minge mare cu brațele, în fața voastră (prima poziție a brațelor la balet)

2/ Ridicați brațele spre cer, menținând umerii jos

3/ Deschideți brațele de fiecare parte și coborâți-le până la sol, precum o floare care se deschide

 

Exercițiul nr.2: prinderea de stele de pe cer (întinderea coloanei vertebrale)

exerctiii amuzante stretching copii 2

În aceeași poziție, cu tălpile împreunate și genunchii îndepărtați, copilul trebuie să ridice brațele spre cer, pentru a atinge stelele. Obiectivul este prinderea unui număr cât mai mare de stele. De asemena, poți să îi dai mici provocări:

“Uite o stea căzătoare în partea dreaptă, trebuie să mergi s-o prinzi! Iată altă stea căzătoare în partea strângă, ce ai spune să o prinzi și pe ea?” Astfel, copilul își înclină bustul dintr-o parte în alta. Pe tot parcursul realizării acestor exerciții, fii atent ca micuțul tău să rămână cu spatele drept, lipit de perete.

Exercițiul nr.3: buburuza care zboară (întinderea mușchilor ischiogambieri)

exerctiii amuzante stretching copii 3

Pentru acest exercițiu, păstrând spatele drept și sprijinit de perete, copilul trebuie să își întindă picioarele în față (cu genunchii bine întinși) și să urmeze următoarele etape:

Înainte de a coborî asupra picioarelor, copilul poate să își imagineze că degetele de la mâini sunt mici buburuze care trebuie să meargă de-a lungul picioarelor, pentru a ajunge la degetele de la picioare și a le atinge. Odată degetele de la picioare atinse, buburuzele zboară spre cer, iar copilul trebuie să îți ridice brațele în poziție verticală, deasupra capului. Pentru a finaliza acest exercițiu, este suficient ca micuțul să deschidă lateral brațele, până la sol.

Încurajează-l să repete acest exercițiu de 4 ori, pe motiv că sunt mai mult buburuze care așteaptă să își ia zborul! În scopul de a amplifica acest exercițiu și întinderea mușchilor ischiogambieri, poți să îi propui să se întindă și să dea un pupic fiecărui genunchi.

 

Daca ti-au placut exercitiile Mariei, urmarerste-o si maine ti le va detalia si pe urmatoarele!

Cuvinte cheie