„Alegeri potrivite” pentru a nu perpetua epidemia de alienare parentală in România

Alienarea parentală sau abuzul asupra copilului a fost înțeles la nivel de legislație, dar și la nivel de practică judiciară, drept ,,orice acțiune voluntară a unei persoane care se află într-o relație de răspundere, încredere sau de autoritate față de copilul minor, prin care este periclitată viața, dezvoltarea fizică, mentală, spirituală sau socială, integritatea corporală, sănătatea fizică sau psihică a copilului”.

Invitatul special al emisiunii Business Philosophy si al moderatorului Laurențiu Ciornei a fost de aceasta data avocata Raluca Pană (PepaLegal.ro)

Raluca a vorbit in cadrul emisiunii despre alienarea parentală, fenomen îngrijorător care a luat amploare în România, despre cadrul legislativ romanesc, despre cazuri concrete si solutii de imbunatatire a procedurilor legale in caz de divort, astfel incat binele superior al copilului sa primeze in fata conflictelor parentale.

La rubrica „ALEGERI POTRIVITE” aducem in prim plan latura spirituala a subiectului abordat in cadrul emisiunii, dar si influentele astrale ale momentului, astfel incat sa fim mai pregatiti  si sa ne simtim mai confortabil cu tranzitele planetare ale Universului.

 

Suntem in continuare in compania astrului comunicarii, MERCUR, deci putem armoniza relatiile si aspectele emotionale care le afecteaza armonia. Urmatoarele sase zile Marte ne mai transmite imbolduri puternice spre actiune, iar apoi Soarele ne va impulsiona sa stralucim si sa ne manifestam cat mai vizibil, aratand lumii  frumusetea noastra interioara.

Continuam sa urmarim fluxul Universului, ca sa fim mai eficienti in a armoniza triada trup, minte si suflet.

Copilul este rodul iubirii parintilor. Sau cel putin asa ar fi normal sa fie. In schimb adesea parintii isi proiecteaza asteptarile lor asupra copilului si il incarca cu un bagaj psihoemotional care nu ii apartine. Astfel, in special la varste fragede, cei mici isi formeaza o imagine distorsionata asupra realitatii, asupra identitatii proprii si a parintilor. Sentimentul de neadecvare de a nu fi vrednic si demn de iubire isi pune amprenta pe comportamentul viitorului adult, perpetuand astfel un comportament alienat, care aduce si mai multa suferinta.

Ce „Alegeri potrivite” sa facem in perioada ce urmeaza

Facem mereu alegeri si de aceea este normal sa si gresim. Putem insa sa ne iertam si sa nu ne condamnam inutil la mai multa otrava sufleteasca. Apoi putem sa cerem iertare celor carora le-am gresit (parinti sau copii), iar urmatorul pas este sa intrebam daca putem face ceva pentru a indrepta lucrurile, in masura in care se poate sau pentru a diminua suferinta provocata celuilalt, cu voie sau fara voie.

Multe boli autoimune precum diabetul, tiroida autoimuna sau obezitatea, excesul ponderal, sunt favorizate, daca nu, chiar in mare parte declansate de factorii psihoemotionali, de emotiile si gandurile interioare neexprimate.

Asadar, comunicati celorlalti valorile voastre, ceea ce este important pentru voi, astfel incat sa fie cunoscute si sa poata fi respectate.

Din terapia florala Bach va recomand sa folositi remediul Holly (Ilice) pentru deschiderea inimii si diminuarea sentimentelor de ura, gelozie sau invidie, care pot aparea.

Fiecare are un copil interior care il insoteste permanent in viata si care are nevoie sa fie auzit, vazut si sa se simta important.

Va doresc sa faceti alegerile potrivite astfel incat sa onorati si sa respectati acea energie a copilui vostru interior, dar si al celor din jurul vostru.

Mai jos ai si recomandarile saptamanii (video)!

Daca vrei sa fii la curent cu noutatile Universului pentru a face alegerile potrivite, cat si alte materiale pentru armonia trup, minte, suflet si spirit, te invit sa te abonezi  Aici

 

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie