Expoziție de lumini decorative “Alice în țara minunilor”, la Grădina Botanică

În perioada 3 noiembrie 2023 – 3 martie 2024, programul obișnuit de vizitare în Grădina Botanică se încheie la ora 15.30.

După această oră, poate fi vizitată expoziția “Alice în Țara Minunilor”, găzduită de institutie, dar numai în baza unui bilet special, achiziționat fie de pe site-ul evenimentului, fie de la casele de bilete special amenajate la intrarea în Grădina Botanică.

Biletele pentru eveniment se pot achiziționa de aici

 

Gradina din Bucuresti se intinde pe o suprafata de 17,5 hectare si cuprinde mai multe sectoare. Sectorul exterior inglobeaza spatiul decorativ, plante rare, plante mediteraneene, gradina italiana, flora Dobrogei, Muntii Carpati, colina coniferelor, rosarium, colectia de irisi si plante utile.

 

Micul Botanist

Scop: Explorarea şi investigarea lumii plantelor, a relaţiei acestora cu alte organisme în vederea înţelegerii lumii vii. A locului nostru în natură, a necesităţii protejării naturii.

Scurtă descriere: Programul cuprinde 14 teme, unele dintre ele cu două sau mai multe subiecte. Acestea vizează cunoaşterea lumii fascinante a plantelor. Pornind de la alcătuirea corpului lor, până la oferta generoasă pe care ne-o fac, asigurându-ne hrană. Dar şi adăpost, haine, leacuri pentru boli. Acest program urmăreşte dezvoltarea unor atitudini şi valori precum curiozitatea, spiritul de observaţie şi receptivitatea copiilor, spiritul de investigaţie, respectul faţă de plante şi de orice altă formă de viaţă, cooperarea, dar şi toleranţa faţă de opiniile altora, preocuparea pentru un mod de hrănire sănătos, grija faţă de natură.

 

Cuvinte cheie