La multi ani plini de flori si de verdeata! Gradina Botanica – gazda primitoare a #focustogreenecolife

Astazi, 5 noiembrie, se împlinesc 161 de ani de la înfiinţarea Grădinii Botanice Dimitrie Brândză din Bucureşti –  o secţie de învăţământ şi cercetare, dar şi de cultură şi educaţie a Universităţii din Capitală.

Grădina Botanică găzduieşte importante colecţii de plante prin care vizitatorul să poată percepe amploarea diversităţii lumii vegetale, iar specialistului să-i fie posibil să le folosească în activitatea de cercetare şi conservare a zestrei naturale a Terrei.

Anul acesta, in repetate randuri, Gradina Bunicii ne-a fost gazda primitoare. Acest coltisor de rai, aflat langa serele Gradinii Botanice, ne-a oferit momente de bucurie si de incantare.

In luna martie  #focustogreenecolife, proiect sustinut de Aqua Carpatica, a sprijinit si a hidratat voluntarii prezenti la curatenia de primavara.

In lunile vacantei de vara am fost alaturi de copiii veniti sa participe la programul „Micul Botanist”, urmarind impreuna cum semintele s-au transformat in roade bogate.

Acum, la final de toamna, lasam vegeratia sa „doarma”, in asteptarea iernii si a zapezii.

La multi ani plini de flori si de verdeata, ii uram gazdei noastre primitoare, in varsta de 161 de ani! Ne revedem la primavara, pentru a retrezi impreuna verdele naturii.