Fă transformarea și schimbă obiceiul. Modalități simple de eliminare a obiceiurilor nocive

Fă transformarea și schimbă obiceiul.

Odată înțeles modul în care sunt create căile neurologice în creier, poți scăpa ușor de anumite obiceiuri nesănătoase. Căile neurologice sunt mijloacele principale prin care se transmit mesaje sub formă de impulsuri electrice. Pentru că folosești o cale de mai multe ori, ea devine dominantă. Când te folosești de un anumit aliment sau de țigară pentru a-ți crea o senzație de confort sau plăcere, acest lucru formează o cale neurologică în creier.

Din fericire, creierul este în continuă schimbare și se pot crea noi căi și noi obiceiuri. Acest lucru poartă denumirea de neuroplasticitate a creierului. Datorită neuroplasticității și posibilităților infinite pe care creierul le are, orice este posibil.

Persoanele care au suferit de atacuri cerebrale își pot reeduca mintea să funcționeze din nou corect cu noi căi neurologice. Fumătorii și persoanele ce nu-și pot controla apetitul pot dezvolta noi comportamente și obiceiuri care să le transforme viața.

Identifică obiceiul pe care vrei să-l schimbi și stabilește-ți intenția. Poate vă amintiți replica dintr-un banc bine-cunoscut “Becul trebuie și el să vrea să se schimbe.” Trebuie să ai o intenție reală și puternică de a te schimba. De motivația ta depinde succesul de a crea noi căi în creierul tău.

Analizează consecințele obiceiului sau a căii pe care vrei să o schimbi. Urmărește emoțiile, gândurile și felul în care corpul răspunde la obicei, și vezi ce consecințe are în viața ta. Identifică-le și conștientizează-le.

Fă transformarea și schimbă obiceiul.

Schimbă-ți centrul atenției. Acest lucru e foarte important. Pentru a crea o cale neurologică nouă, îți muți atenția de la vechiul obicei, făcându-l treptat să-și piardă importanța. Nu te mai uita la gogoși și prăjituri. Concentrează-ți atenția asupra unor alimente delicioase, neprocesate și sănătoase.
Folosește-ți imaginația. Îți poți crea noi căi neurologice nu numai prin comportamente noi, ci și cu ajutorul imaginației. Imaginează-ți noi obiceiuri. Repetă-le în minte până creezi noi căi. Concentrează-ți mintea și reeducă-ți creierul.

Întrerupe gândurile și tiparele mentale atunci când apar. Spune “nu” și “refuz” atunci când apar vechile impulsuri sau gânduri și spune-ți în gând, “Nu trebuie să mai fac asta.” Apoi mută-ți atenția pe noua cale neurologică pe care ți-o dezvolți și continuă pe acest drum.

Fă transformarea și schimbă obiceiul.

Fă-ți un plan și alege ce vrei să faci în locul vechiului obicei.

Atunci când lucrurile sunt concrete, este mai ușor să creezi noi căi neurologice. Totul devine “oficial.” Să spunem că te decizi să faci sport în loc să mănânci prea mult sau vrei să mănânci fructe în loc de bomboane și dulciuri. Rămâi fidel(ă) alegerii făcute. Poți utiliza anumite afirmații sau ancore, care să te ajute să-ți respecți alegerea. Ceva de genul “Sunt liber” sau “Dețin controlul.” Poți întări aceste terapii prin tehnici de tipul EFT (Emotional Freedom Technique = Tehnica Eliberării Emoționale) sau altele.

Transformă obstacolele.

Identifică ceea ce te oprește. Uită-te și la ce ai avea de câștigat – vezi ce consecințe au avut vechile obiceiuri. Analizează stresul din viața ta și vezi cum l-ai putea aborda în mod diferit. Gândește-te că este posibil. Urmărește-ți emoțiile și gândurile și urmează o nouă cale creată de mintea ta.

Conectează-te la Forța Superioară pentru inspirație și sprijin.

Ascultă-ți forul interior care te îndrumă. Fii conștient(ă) de Puterea din tine, care îți dă forță. Meditația/Rugăciunea creează noi căi și schimbări în creier.
Au fost efectuate chiar și studii asupra creierelor călugărilor pentru a demonstra efectul acestora asupra circuitelor neurologice ale creierului.

Fă transformarea și schimbă obiceiul.

Fii convins(ă) că te poți schimba și că poți crea noi căi ale creierului oricând ești pregătit(ă) să faci trecerea la acestea. Dacă vei continua să-ți spui “Pot să o fac!, vei simți cum devine tot mai clar sentimentul de eliberare de vechiul obicei și avansul pe calea cea nouă.

Sunt oameni care cred că renaștem spiritual pentru o nouă eră. Peste tot au loc schimbări majore. Un proces de transformare are loc în întreaga lume și omenirea trece prin mari schimbări. Trebuie să faci parte din această schimbare, să-ți depășești teama și să cunoști acea sursă eternă pentru a deveni și tu un instrument al luminii ce face întreg pământul să strălucească.

Cuvinte cheie