Intâlnirile online. Femeile ar trebui să facă primul pas

Un studiu recent ne arată că bărbații sunt mai predispuși să trimită primul mesaj decât femeile. Această tendință a fost împărtășită în rândul femeilor de toate vârstele, maximum 40% dintre femei trimițând primele mesaj.

Această tendință a fost împărtășită în rândul femeilor de toate vârstele, maximum 40% dintre femei trimițând primele mesaj.

FOTO lifewire.com

Jimena Almendares, OkCupid Chief Product Officer, a declarat că firma a fost surprinsă de rezultatele proiectului de cercetare.

Aceste descoperiri contrastează cu ideea că femeile tinere fac parte dintr-o cultură de conectare care a atins apogeul odată cu apariția aplicațiilor de întâlniri precum Tinder. Glisarea spre dreapta ca semn de aprobare pentru a obține un „match” nu necesită multă muncă grea. Trimiterea primului mesaj, pe de altă parte, pare a fi percepută ca o muncă a bărbaților, scrie cnn.com.

O examinare rapidă a Twitter arată că, în timp ce unele femei pledează pentru a face prima mișcare, altele se feresc de ea.

„De ce femeile trebuie să facă prima mișcare? Într-o anumită măsură, aceasta nu este treaba femeii – în termeni de cavalerism (care îi lipsește acestei generații)”, a scris o femeie pe Twitter, în timpul studiului.

Când folosește o aplicație de întâlniri online, o femeie își poate crește șansele de a merge la o întâlnire cu un bărbat care este atractiv pentru ea, trimițând primul mesaj, conform constatărilor site-ului de întâlniri.

Almendares a spus că OkCupid a analizat atractivitatea tuturor bărbaților cu care femeile au avut o conversație după ce au trimis primul mesaj, iar atractivitatea medie a acelor bărbați a fost cu 6,6 puncte procentuală peste atractivitatea femeilor care transmit mesajul. Site-ul a măsurat atractivitatea ca având un aspect frumos, fotografii captivante și un profil intrigant.

„Deci, chiar dacă femeile selectează cele mai bune din căsuța lor de e-mail, este probabil să se stabilească și să meargă la o întâlnire [cu] cu cineva mai puțin atractiv”, a spus Almendares.

Studiul a constatat că șansele ar fi în favoarea femeii curajoase care trimite mai întâi mesaje unui tip, deoarece 30% dintre aceste mesaje se transformă într-o conversație. Femeile au de 2,5 ori mai multe șanse de a primi un răspuns decât bărbații dacă inițiază contactul.

Almendares a spus că normele sociale se schimbă și că femeile ar câștiga mai mult profitând de momentul.

„Acum zece ani, întâlnirile online nu erau o normă, dar astăzi, este noua normalitate. Cu toate acestea, singura normă care încă nu se schimbă este cine face prima mișcare. Acesta este motivul pentru care femeile care schimbă această dinamică au un avantaj atât de mare”, a mai declarat Almendares, arată cnn.com.

Cuvinte cheie