Vitamine ce pot stimula libidoul. Nu există o pastilă magică

Specialiștii ne spun că „nu există o pastilă magică” pentru stimularea libidoului. Dr. Taz Bhatia, specialist în medicina integrativă din Atlanta, susține că „pierderea libidoului poate fi asociată cu lipsa vitaminei B”, relatează The Healthy.

Vitamina B

Pierderea libidoului poate fi asociată cu lipsa vitaminei B, care afectează energia în general„, a afirmat Taz Bhatia, expert în medicină integrativă din Atlanta. Suplimentele pot ajuta sau luați în considerare alimentele bogate în vitamine B, inclusiv carnea de pasăre, carnea de vită, ouăle și legumele cu frunze verzi.

Vitaminele A și E

Cele mai bune suplimente sunt cele care susțin producția naturală de energie și hormoni a organismului tău„, a declarat Shannon Chavez, terapeut sexual. Ea recomandă vitaminele A și E, antioxidanții care pot ajuta la stimularea energiei, a circulației și a creșterii celulelor. „Multe alimente sănătoase, precum ar fi fructele, legumele, nucile și cerealele, includ vitaminele de care aveți nevoie pentru a menține un libido sănătos”.

Zinc

Este cunoscut faptul că deficitul de zinc duce la un libido scăzut, conform dr. Bhatia. Acest lucru poate explica de ce un anumit aliment poate crește apetitul sexual: „Stridiile sunt bogate în zinc și pot ajuta la creșterea libidoului„, a mai adăugat dr. Bhatia.

Seleniu

Dr. Chavez recomandă seleniul, o vitamină care se găsește în mod natural în nuci, carne de vită, ton și cereale. La niveluri ridicate (peste 400 mcg), v-ați putea confrunta cu efecte secundare, inclusiv probleme cu inima, rinichii și ficatul și cu un risc mai mare de cancer de prostată la bărbați.

L-arginină

Studiile timpurii sugerează că suplimentele de L-arginină pot ajuta la creșterea libidoului la femei. Suplimentul poate crește fluxul sanguin în zona vaginală.

Omega-3

Acizii grași Omega-3 se găsesc din abundență în somon. Aceștia contribuie la îmbunătățirea circulației și reducerea simptomelor depresiei, ambele fiind componente cheie ale sănătății sexuale. „Vitaminele sunt cheia pentru o mai bună circulație a sângelui și funcționarea organelor”, a declarat dr. Bhatia.

Ginseng

Ginsengul a fost un stimulator al libidoului în medicina tradițională chineză timp de secole, iar unele studii au arătat că poate ajuta la disfuncția erectilă și la stimularea apetitului sexual.

Cuvinte cheie