Fructul acceptat lângă carne. Ponturi pentru o friptură ușor digerabilă

Câteva secrete legate de consumul corect de carne, combinații potrivite pentru a fi sănătoși, dar și pentru a nu ne îngrășa!

Stil de viață sănătos friptură cu ananas la grătar și orez integral Foto Bonappetit com
Stil de viață sănătos friptură cu ananas la grătar și orez integral

România se laudă în primul rând cu peisaje care-ți taie răsuflarea, tradiții și obiceiuri păstrate din moși – strămoși, nenumărate obiective turistice, dar și cu mâncarea delicioasă și sățioasă.

Când vorbim despre o bucătărie tradițională românească trebuie să ținem cont că aceasta are nenumărate influențe provenite din diverse culturi: de la nemți, sârbi, francezi, turci, italieni, maghiari, dar și-a păstrat și rețetele autentice românești. Iar carnea este des întâlnită în preparatele sau pe mesele românilor.

Nutriționiștii consideră că acest aliment nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă, dacă este consumat moderat și ne ferim de tipurile bogate în grăsimi saturate. Ideal ar fi să consumăm carne doar de 1-2 pe săptămână. Și dacă tot o consumăm, cea mai recomandată formă este cea a cărnii la grătar.

Combinație potrivită: friptura și murăturile în sare

Unul dintre ponturile oferite de nutriționist se referă la modul de prepare a cărnii: important este ca aceasta să nu fie gătită cu / în ulei. Și recomandată este carnea cât mai slabă. Prin urmare, dacă tot vorbim despre carne, cea mai sănătoasă este cea preparată la grătar. Un alt secret al consumului de carne este legat de asocierile potrivite cu aceasta.

Ideal ar fi să o consumăm cu o cantitate foarte mare de salată de frunze, de legume verzi. Suportă combinație foarte bună cu orezul integral, quinoa care este foarte vine tolerată de organism și, de asemenea, în combinație cu murăturile. Dar vorbim despre murături obținute prin fermentație lactică, deci în sare, nu cele la oțet. Foarte bună, spre exemplu la o friptură de carne, este salata de varză murată.

Cea mai bună asociere: ananasul, singurul fruct acceptat lângă carne

Românii obișnuiesc să facă o serie de greșeli grave când vine vorba despre mâncare. Spre exemplu, mulți mănâncă după o masă copioasă fructe, ceea ce este total greșit, atrag atenția specialiștii.

Pentru a fi sănătoși, pentru a beneficia de maximum de energie și bună dispoziție în urma consumului de fructe, acestea trebuie mâncate în prima parte a zilei, spune și nutriționistul consultat de „Adevărul”.

Și totuși, după cum acesta ne-a dezvăluit, există o excepție: un fruct se poate combina cu carnea și poate avea beneficii uluitoare pentru sănătate.

Singura combinație acceptată a fructelor cu carnea, mai bine spus singurul fruct care face excepție și poate fi combinat cu carnea este ananasul. Bromelaina din compoziția acestuia poate fi asociată cu carnea, pentru că ajută la digestie.

Cuvinte cheie