Limbajul culorilor – Ce semnifică fiecare culoare Deseneaza mandale la Centrul Holistic Soma!

Culorile sunt nimic altceva decât percepția omului cu privire la anumite frecvențe ale luminii. Și cum lumina este energie (la fel ca orice altceva din univers) și energia noastră internă este modificată de interacțiunea cu frecvențele luminii din jur. Așa se explică de ce o zi întunecată ne dă altă stare de spirit decât una luminată, de ce când purtăm o anumită culoare avem tendința de a ne simți mai încrezători decât atunci când purtăm altă culoare, șamd.

Alege culorile care rezoneaza cu tine si asterne-le pe panza. Rezultatul este uimitor si vine din profunzimea ta cu un mesaj.

Vino si deseneaza vineri, 14 mai 2021, in cadrul atelierului de desen mandale, la Centrul Holistic Soma din Bucuresti, acolo unde starea de bine si sanatatea sunt la ele acasa!

În cele ce urmează vom aborda puțin limbajul și semnificația culorilor.

Limbajul culorilor – semnificatia generalista a culorilor

Sursa foto: xactlydesign.com

De-a lungul timpului au fost efectuate extrem de multe studii prin care s-a încercat realizarea unei asocieri concludente între o anumită culoare și o stare de spirit. Totuși, trebuie să acceptăm și eroarea posibilă a rezultatelor și să acceptăm relativitatea interpretărilor noastre în raport cu singurul adevăr universal: lumina.

Semnificatia culorilor – Rosu

În general roșul este considerată ca fiind o culoare agresivă care inspiră putere, fiind înrudită cu focul. Roșul simbolizează atât iubirea, cât și lupta pentru viață și moarte, caracterul dominant, puterea.

 

Semnificatia culorilor – Orange (Portocaliu)

Portocaliul este culoarea spiritualității. Ea reprezintă meditația, cunoașterea, iluminarea, căldura, stimularea și bogăția.

 

Semnificatia culorilor – Galben

Galbenul este adesea asociat geloziei, dar și optimismului, bucuriei, luminii protectoare a soarelui și bogăției.

 

Semnificatia culorilor – Verde

În general culoarea verde simbolizează speranțaliniștea, viața. Există mai multe nuanțe de verde, și pentru fiecare dintre acestea s-au identificat diverse interpretări de-a lungul timpului:

 

Semnificatia culorilor – Albastru

Albastrul reprezintă culoarea libertății și este adesea asociată ideii de spiritualitate. Este o culoare rece care îndeamnă adesea la meditație.

 

Semnificatia culorilor – Violet (Mov)

Culoarea violet, cunoscută popular și sub denumirea de mov este o combinație între albastru și roșu. Ea reprezintă cel mai adesea spiritualitatea, penitența, pocăința, reculegerea, precum și înțelepciunea și iubirea.

 

Semnificatia culorilor – Alb

Albul este culoarea purității. De fapt, este impropriu spus „culoare”… întrucât și fiu-miu de 5 ani m-ar corecta spunându-mi că este o „nonculoare”. Ea reprezintă uniunea deplină a tuturor culorilor din spectrul luminii. Albul este lumina însăși. Absența culorii. Albul este inocență.

 

Semnificatia culorilor – Negru

Negrul este adesea asociat greutății, morții, diplomației. Negru este o nonculoare sobră și elegantă. Negrul rezultă ca o absorbție completă a luminii vizibile.

 

 

 

 

Cuvinte cheie