Iata 4 metode eficiente prin care poti invata cum sa fii impacat cu tine insuti si sa te bucuri de fiecare clipa!

Invidia este un sentiment care, in anumite momente, da tarcoale oricarei persoane si poate lasa amprente negative puternice daca ajunge sa controleze individul. Comparatia cu ceilalti reprezinta cea mai mare piedica in calea fericirii, spun psihologii. Asta, pentru ca oamenii tind mereu sa se compare cu cei care au sau stiu mai mult, niciodata cu cei situati pe o scara inferioara, financiar sau emotional. Astfel, apar nemultumirile si neimplinirile.

 

Perspectiva din care privesti lucrurile si felul in care te raportezi la ceilalti iti influenteaza felul de a fi si de a te simti. Indiferent de sentimentele care te incearca, analizeaza-le bine, lupta-te cu energiile negative si păstrează doar clipele frumoase.

 

 

Iata 4 metode prin care poti ajunge sa ai incredere in tine, sa te iubesti si sa fii fericit:

 

  • Evita sa te compari cu ceilalti

 

Einstein spunea ca daca judeci un peste dupa abilitatea sa de a se urca in copac, el va trai toata viata cu impresia ca nu este destept. Asadar, fiecare este inzestrat cu anumite capacitati, talente sau caracteristici ce il fac special si unic. Daca o sa te compari mereu cu prieteni, colegi sau cunostinte, poti deveni foarte greu de multumit. Incearca sa fii cea mai buna versiune a ta, raporteaza-te la bunatate si la idealuri, nu la cei din jurul tau!

 

  • Nu mai gandi negativ despre tine

 

De cate ori nu te-ai surprins spunand in gand, inaintea unui examen sau a unui interviu: “nu o sa trec”, “sunt altii mult mai buni”, “ce caut eu aici”. Repetand aceste lucruri, chiar si involuntar, atragi energii negative, care iti vor intari aceste convingeri. Creierul nu face diferenta intre realitate si gand. Asadar, ceea ce-ti trece prin minte nu e doar o vorba, ci, mai degraba, un ordin pentru Univers. Daca gandesti: “sunt cel mai slab pregatit dintre toti candidatii”, raspunsul va fi simplu: nu vei lua examenul pentru ca esti ceea ce gandesti, respectiv, cel mai nepregatit.

 

  • Calatoreste si cunoaste

 

Intalnirea cu oameni si culturi noi te va ajuta sa te descoperi pe tine ca om, sa intelegi sensul vietii, al bunatatii si al respectului. Iti vei da seama ca fericirea adevarata este o stare pe care ajungi sa o detii daca esti implinit cu tine insuti. E acel sentiment de bucurie fara un motiv anume. Poti sa calatoresti cu avionul sau, daca vrei sa admiri peisajele, opteaza pentru autocar. Alege, pentru inceput, destinatii nu foarte indeparatate. De exemplu, transportul Romania-Italia este rapid si avantajos din punct de vedere financiar, iar multe regiuni din aceasta tara te vor lasa fara grai, datorita frumusetii lor. Dupa ce vei prinde gustul calatoriilor, o sa devina un obicei, datorita starii de bine pe care ti-o ofera aceste escapade.

 

  • Invata sa lupti pentru ceea ce-ti doresti

 

Daca vrei o schimbare in viata ta, atunci renunta la vise si treci la actiuni concrete. Schimba modul de a actiona, cand ceva nu merge cum te astepti si profita de orice oportunitate. In cazul in care alegi sa mergi pe același drum batatorit si cunoscut, nu o sa intalnesti nimic nou. Iesi din cochilia ta, din zona de confort si paseste cu incredere spre telurile tale, chiar daca in unele momente te simti nepregatit. Vei invata din mers ceea ce nu stii deja!

 

Asadar, pentru a fi impacat cu tine insuti si pentru a simti zilnic fericirea, trebuie sa lupti cu tot ceea ce este negativ in mintea ta. Doar asa vei reusi sa te bucuri din plin de viata!

 

Sursa foto: shutterstock.com

Cuvinte cheie