NU ȘTII CUM SĂ ÎȚI ÎNGRIJEȘTI CĂLCÂIELE VARA? 5 remedii NATURISTE pentru a-ți păstra picioarele sănătoase!

Vara este anotimpul sandalelor și papucilor comozi pe care abia aștepți să îi folosești zilnic. Chiar dacă tu te bucuri de o libertate plăcută, picioarele tale suferă destul de mult și cele mai evidente semne sunt călcâiele crăpate.

Dacă încă nu te-ai lovit de această problemă, este bine să știi cum să o eviți.

Cum să previi crăparea călcâielor?

EVITĂ:

 • papucii flip-flops și sandalele, deoarece pot crește riscul de uscare a pielii picioarelor
 • pantofii cu călcâiul deschis, care nu oferă suficient suport
 • pantofii cu toc înalt, subțire, care determină mișcarea în lateral a călcâiului
 • pantofii care sunt prea strânși

În concluzie, cea mai bună variantă pentru vară este să folosești încălțămintea sport, lejeră, ușoară, din materiale care lasă pielea să respire. Pentru o gamă variată de modele, poți da click pe link pentru a vedea ofertele de la Modlet. În acest fel, călcâiele tale nu vor avea de suferit, iar tu te vei bucura ore întregi de plimbări în aer liber.

Dacă totuși te-ai lovit an de an de această problemă și ai încercat tot felul de produse care promiteau refacerea miraculoasă a pielii călcâielor într-o noapte, decât să tratezi efectul, cel mai bine este să privești mai aproape cauzele.

Ce cauzează călcâiele crăpate?

 • statul în picioare timp îndelungat
 • plimbările cu picioarele goale, sandalele decupate la călcâi sau papucii
 • dușurile lungi și fierbinți
 • folosirea săpunurilor dure
 • pantofii care nu se potrivesc în mod corespunzător
 • climatul – temperaturile reci sau umiditatea scăzută

 

Cum poți vindeca prin metode naturiste călcâiele crăpate?

Pe piață există o sumedenie de creme și soluții pentru sănătatea picioarelor, însă multe dintre acestea pot fi scumpe și nu tocmai eficiente. Saloanele de înfrumusețare propun adevărate sesiuni SPA pentru picioare, însă costurile sunt pe măsură. De obicei, călcâiele se crapă pentru că piele se deshidratează și își pierde bariera lipidică. Călcâiele pot deveni dureroase și atunci situația se poate înrăutăți. De aceea, este recomandat să încerci remedii naturiste, care vor hidrata pielea și vor reda elasticitatea. În plus, îți poți prepara singur acasă aceste remedii, cu costuri minime și efecte surprinzătoare.

 1. Masaj cu ulei de măsline – seara, după o baie fierbinte la picioare, masează tălpile cu ulei de măsline și pune șosete de bumbac pe care să le ții în picioare toată noaptea. Dimineață vei observa diferența.
 2. Baie cu miere și suc de lămâie – prepară un amestec dintr-o lămâie cu 200 ml. de miere pe care să le dizolvi în 2-3 litri de apă caldă. Ține picioarele în acest amestec 15 minute.
 3. Baie cu oțet și bicarbonat de sodiu – amestecă două linguri de bicarbonat de sodiu în jumătate de litru de oțet de mere și 2 litri de apă fierbinte pentru o baie relaxantă de 20 de minute la picioare seara, de două ori pe săptămână.
 4. Masaj cu fulgi de ovăz și ulei de cocos- amestecă 2 linguri de fulgi de ovăz cu 3 linguri de ulei de cocos pentru un masaj exfoliant pe care îl poți aplica pe călcâie, seara după duș.
 5. Împachetări cu banane și avocado- fă o pastă dintr-o banană cu o jumătate de avocado și aplică amestecul pe călcâie 20 de minute. Spală cu apă caldă și șterge viguros călcâiele cu un prosop aspru.

 

În concluzie, călcâiele crăpate nu sunt o dramă și nici un obstacol de nedepășit. Prin câteva trucuri simple, te poți bucura din plin de vară, fie în teniși, sandale sau tălpi goale prin nisip.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Cuvinte cheie