„Îngrijire pentru îngrijitori”. Despre emoții și remedii

„Îngrijire pentru îngrijitori”. Viaţa asistentelor şi moaşelor din spitale presupune multă muncă, prezenţă, dăruire, empatie. Ele ȋntȃmpină situaţii diferite, oameni bolnavi, suferinzi, cu stări emoţionale şi „toane” variate, chiar şi persoane aflate pe patul de moarte. Tocmai de aceea şi aceşti ȋngrijitori au nevoie la rȃndul lor de … ȋngrijire, Puţini sunt cei care ştiu despre munca de practician/terapeut Bach.

Mai jos aveţi recomandările unei asistente, care are şi calificarea ȋn terapia florală Bach, căreia i s-a cerut să țină o prezentare personalului și voluntarilor dintr-un spital local.

Am numit discursul „Îngrijire pentru îngrijitori”.

În primăvara anului trecut, evenimentul a avut loc în sfârșit. La început, am facut o prezentare de ansamblu asupra vieții și lucrării doctorului Bach și a modului în care sunt făcute remediile florale. Apoi, gândindu-mă la îndatoririle noastre de asistenta din spitale și la munca dificilă pe care o facem cu pacienții pe moarte, am sugerat câteva dintre cele mai frecvent utilizate remedii florale pe care asistentii le-ar putea găsi utile.

Am menționat IMPATIENS, de exemplu, pentru acei îngrijitori care își pierd uneori răbdarea cu cei foarte bolnavi sau cu persoanele care suferă de efectele demenței;

 

CERATO, unde cerem liniștirea din nou și din nou, chiar și atunci când știm ce să facem cu o anumită persoană;

 

 

MASLIN, pentru a ajuta atunci cand ne simtim epuizati;

 

 

ELM, atunci când începem să simțim că nu putem face față tuturor responsabilităților pe care ni le-am asumat;

 

 

 

CENTAURY, ca să putem spune nu atunci când este necesar și să avem grijă de noi înșine.

 

 

Și bineînțeles că am menționat remediul pe care personal l-am găsit cel mai util: NUCUL, pentru a proteja de influențele externe și pentru a ne asigura un scut de protecție.

 

Acestea au fost doar câteva dintre multele modalități prin care remediile Bach pot sprijini îngrijitorii (asistente si moase), dar au oferit o introducere bună. Publicul a ascultat cu atenție și a fost foarte interesat de beneficiile pe care le pot obține din sistemul Bach. Feedback-ul a fost foarte pozitiv și am avut câteva apeluri telefonice ulterioare.

Cuvinte cheie