Intrebari si raspunsuri pentru angajații unei firme de pompe funebre

Apelarea la o firmă de pompe funebre atunci când în familia ta a intervenit decesul unei persoane dragi a devenit deja o normalitate a zilelor noastre. Cu toate acestea, nu putem afirma că știm cu exactitate care sunt atribuțiile unei astfel de firme, și cel mai probabil ai nevoie de câteva răspunsuri la întrebările tale. De aceea, avem pentru tine câteva sugestii de întrebări pe care ai putea să le adresezi personalului agenției de servicii funerare, pentru a te asigura că ai făcut o alegere bună.

 

Cât costă o înmormântarea?

 

Aici, răspunsul depinde foarte mult de serviciile pe care le dorești de la firma de pompe funebre. Pentru a ieși mai ieftin, recomandarea noastră este să optezi pentru unul dintre multele pachete funerare care ți se pun la dispoziție. Fiecare are propriile articole funerare, dar și servicii, la prețuri pentru toate buzunarele. Evident, vei primi și consilierea de care ai nevoie, pentru a înțelege exact cum stau lucrurile.

 

Se oferă reduceri pentru pensionari?

 

Aici totul depinde de fiecare agenție de servicii funerare în parte, dar de regulă, când vine vorba despre profesioniști, vei găsi nu doar pachete funerare accesibile pentru pensionari, dar și pentru cei care nu au posibilități materiale prea ridicate. De asemenea, există și varianta de a accepta plata în rate, sau folosind în acest scop ajutorul de deces pe care îl oferă statul.

 

Care sunt opțiunile?

 

Există mai multe opțiuni referitor la înmormântarea persoanei care a încetat din viață. Totul depinde de alegerea voastră. În afară de înmormântarea clasică, o firmă profesionistă de pompe funebre ar trebui să pună la dispoziția clienților servicii precum incinerare, exhumare, repatriere, ba chiar și posibilitatea înhumării într-un cimitir privat, dacă acesta există.

 

Cum se procedează cu masa de pomenire de după

 

În general, cei rămași în urmă preferă să se ocupe singuri de masa de pomenire care va urma după înmormântare. Cel mai adesea, se apelează la serviciile oferite de cantine sau restaurante în acest sens. Cu toate acestea, există posibilitatea ca și această sarcină să cadă tot pe umerii firmei de pompe funebre, care se va consulta cu tine pentru a alege în mod corect.

 

Cât costă un sicriu

 

O agenție funerară care se respectă are cel puțin 20 – 30 de modele de sicrie pentru care poți opta. Un preț standard nu există, pentru că depinde de dimensiunea sicriului, tipul de lemn folosit, accesorii și multe altele.

Dacă nu ești hotărât spre care model de sicriu să optezi, atunci întreabă mai multe amănunte și, de asemenea, vezi dacă primești și o garanție de calitate. O firmă de servicii funerare profesionistă va face totul la vedere, și te va ține la curent permanent cu tot ceea ce face în vederea organizării înmormântării celui drag ție.