La ce ajută consumul de apă

La ce ajută consumul de apă

Lipsa apei favorizează depunerile de grăsime în organism. Prin urmare, rinichii nu mai funcţionează normal, iar o parte din sarcina lor este transferată ficatului. Ficatul are rolul de a transforma rezervele de grăsime în energia necesară corpului, însă, atunci când preia funcţia rinichilor, acest organ lucrează ineficient, prelucrând mai puţine grăsimi, ceea ce duce la depunerea surplusurilor.

Cel mai important catalizator în scăderea şi menţinerea greutăţii este apa, deoarece: ⇒ activează metabolismul; ⇒ previne depunerea de grăsime; ⇒ ajută la reprimarea poftei de mâncare; ⇒ oferă energia necesară organismului.

Un pahar de apă servit cu 30 de minute înainte de masă este responsabil de consumul a 75 de calorii (la fiecare masă), ceea ce înseamnă 6,5 kilograme pe an!

APA de GHIMBIR  detoxifică, arde grăsimile, scade colesterolul şi combate constipaţia

Apa cu lămâie şi ghimbir poate fi consumată pe parcursul zilei, înlocuind cu succes apa consumată în mod obişnuit. Pe lângă faptul că ţine organismul hidratat, acest ritual atrage după sine beneficii foarte importante pentru sănătatea întregului organism.

Apă de ghimbir – Reţetă Ingrediente

1 litru de apă rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm)

2 lămâi 4 linguri miere (opţional)

Mod de preparare –  Se aduce apa până în punctul în fierbere, se adaugă rădăcina de ghimbir tăiată felii, cu tot cu coajă, şi coaja de la lămâi. Se lasă totul să fiarbă la foc mic, timp de 10 minute, după care se îndepărtează de pe flacără şi se lasă la răcit, acoperit. La final se strecoară, se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea de albine (opţional).

Administrare – Se consumă zilnic, pe o perioadă de cel puţin o săptămână

Ce plante  poti folosi, alaturi de pa, din cele care  ajuta in procesul de reducere a greutatii?

1. Anghinare

2. Extract de Camellia sinensis

3. Taraxacum Officinale

4. Spirulină

 

Cuvinte cheie