Legumele și fructele devin opere de artă după ce sunt sculptate de un artist japonez

Nu este întotdeauna rău  să te joci cu mâncarea. Artistul japonez Gaku a devenit extrem de popular pe Instagram, sculptând modele frumoase pe fructe și legume obișnuite, transformându-le în adevărate opere de artă. Acesta practică o artă tradițională japoneză numită „Mukimono”, ce include tăierea imaginilor tradiționale pe coaja fructelor și a legumelor cu scopul de a le decora. De obicei, sunt sculptate flori, vârtejuri și forme de evantaie. Astfel de fructe sau legume sunt servite ca garnitură pe aceeași farfurie cu mâncarea.

 

Tehnica „Mukimano” a fost o formă populară de servire a mâncării în secolul al XVI-lea în Japonia, dar și în Thailanda. În prezent, acesta rămâne un ritual culinar important în ambele țări.

 

Pare simplă la prima vedere, dar această artă necesită mâini dibace și foarte rapide, deoarece atunci când sculptezi fructe și legume, timpul te constrânge. În momentul în care coaja este îndepărtată, oxidarea începe să decoloreze opera de artă.

Toate aceste „sculpturi” sunt niste adevarate MANDALE  comestibile!

Desi extraordinar de frumoase, nu pot fi insa trimise drept cadou, deoarece au o durata  scurta de viata, fiind facute din produse perisabile.

Astfel, în funcție de soi, sculpturile lui Gaku sunt create în câteva minute, fapt ce face ca arta lui să impresioneze și mai mult. Înarmat cu un cuțit special și cu un fruct sau o legumă proaspătă, Gaku cioplește modele complexe, care sunt inspirate adesea din motivele tradiționale japoneze.

 

Gaku explică că banana este fructul care se potrivește perfect pentru a începe practica, deoarece este ieftin și ușor de sculptat.

Atunci când este întrebat, ce face cu toate creațiile sale după finisare, artistul răspunde simplu: le mănâncă!

Acum te-ai  putut convinge. Pepeni, mere, morcovi, broccoli, din orice poate ieși o adevărată operă de artă!

Cuvinte cheie