Mâncarea pe care o consumi îți poate afecta relația cu persoana iubită! Află DE CE!

Pentru ca o relație de cuplu să funcționeze este important ca cei doi parteneri să fie compatibili din mai multe puncte de vedere, inclusiv culinar. Chiar dacă nu te-ai gândit niciodată că este posibil, conform specialiștilor, ceea ce pui în farfurie poate avea un rol crucial pentru sănătatea vieții tale sentimentale.

Iată 3 modalități prin care mâncarea îți poate influența relația de cuplu:

1)   Alimentele pe care le consumi îți afectează starea de spirit

Este binecunoscut faptul că, între alimentația unei persoane și dispoziția sa există o strânsă legătură. Astfel, cu cât mănânci mai multe produse nesănătoase, procesate, cu mult zahăr și aditivi, cu atât ești mai predispus spre stări de depresie sau anxietate, acest lucru având un impact negativ asupra relației tale sentimentale. Dacă vei fi mereu trist, supărat sau agitat, nu vei avea energia necesară de a petrece timp de calitate alături de persoana iubită și nu te vei putea bucura de multe momente fericite alături de aceasta.

Prin urmare, dacă te confrunți cu schimbări subite de comportament și nu te mai înțelegi cu jumătatea ta, specialiștii îți recomandă să fii mai atent la ce mănânci. Un pas important ar fi să renunți la fast-food și să începi să-ți prepari acasă toate bunătățile. Este mai ușor decât ți-ai închipui deoarece pe internet sunt nenumărate rețete, iar în magazinul online Ideall.ro găsești toate electrocasnicele necesare pregătirii unei mese delicioase. Dacă vrei să-ți echipezi bucătăria cu cele mai bune aparate pentru gătit, vezi aici oferta de plite, hote și alte produse utile.

2)   Preferințele culinare diferite pot crea disensiuni între parteneri

Dacă doar unul dintre parteneri este preocupat de sănătate și este atent la ceea ce mănâncă, iar celălalt nu, cu siguranță acest lucru va crea uneori tensiuni între cei doi. Persoana care va mânca mult și nesănătos va avea nevoie de mai mult timp de relaxare și odihnă pentru a se reface, iar cea care va  prefera mesele mici și calitative, va fi plină de energie și cu mai multă poftă de viață.

În astfel de situații, relația dintre parteneri va fi pusă la încercare și vor fi necesare compromisuri din partea amândurora pentru a face lucrurile să funcționeze între ei. De exemplu, dacă jumătatea ta este vegetariană, iar tu nu, o soluție bună ar fi să încercați o rețetă nouă cu care sunteți amândoi de acord. Puteți găti cina împreună, astfel conexiunea dintre voi va fi mai mare, iar diferențele culinare nu vor mai conta atât de mult.

3)   Consumul anumitor alimente îți poate diminua apetitul sexual

Mâncarea pe care o consumi îți influențează nu doar starea de spirit, ci afectează și hormonii responsabili pentru menținerea libidoului. Diverse studii au arătat că disfuncția erectilă este strâns legată de obezitate și diabet, boli care pot fi cauzate de o dietă nesănătoasă, săracă în vitamine, minerale și alți nutrienți. De asemenea, specialiștii susțin că există anumite alimente pe care ar trebui să le consumi în mod special și altele pe care să le eviți, dacă nu vrei să ai probleme cu apetitul sexual.

În concluzie, ceea ce mănânci îți poate influența nu doar starea generală de sănătate, ci și relația pe care o ai cu partenerul de cuplu. Ține cont de aspectele prezentate în acest articol și încearcă să faci în așa fel încât viața ta sentimentală să nu fie afectată în mod negativ de preferințele tale culinare.

Sursa foto: Pexels.com