Mic secret al vieții îndelungate și sănătoase: bea apă și când nu ți-e sete

Consuma apa, indiferent daca resimti senzatia de sete sau nu.

Sigur ca prima intrebare care va exploda in minte va fi: de ce sa bem apa daca nu ne este sete? Doar apa se bea cand iti este sete! Chiar daca toata lumea cosuma anumite lichide si se hraneste intr-un anume mod, asta nu semnifica ca ei actioneaza intr-o maniera corecta, si mai ales sanatoasa.

Apa se recomanda a se consuma, in primul rand dimineata. pe stomacul gol. Pana la un litru, la temperatura camerei, plata, necarbogazoasa, si preferabil de izvor. Daca nu aveti o sursa optima de apa naturala, puteti  recurge si la apa de la robinet.  Dupa ce ati expus-o in prealabil la soare, cateva ore, adaugatI o lingura de argila comestibila sau 1 lingura suc de lamaie. De ce acest procedeu? Expunerea la soare a apei de la robinet  reprezinta o sursa de sterilizare naturala, non-invaziva.

Apa se consuma, indiferent de aparitia senzatiei de sete sau nu, deoarece fara apa nu se realizeaza niciun procedeu bio-chimic in organismul nostru. Orice mecanism bio-chimic din corp nu poate functiona si nu se poate dezvolta armonios si echilibrat fara un aport corespunzator de apa.
Daca vom bea apa (strict apa, excluzand alte lichide), in cantitati corespunzatoare, vom avea o silueta de invidiat. Vom avea o digestie perfecta, vom fi plini de energie, mult mai creativi si inteligenti;  cu o piele catifelata, foarte hidratata si stralucitoare, fara riduri, cu oase puternice si tonus muscular, si multe altele.

In doze corect administrate, APA ajuta creierul sa functioneze la capacitatea lui optima  Daca ii dati apa suficienta si de buna calitate si uleiuri vegetale nesaturate, va veti bucura de o minte agera, lucida si o memorie de elefant si la varste inaintate!

Daca veti consuma apa in cantitate suficienta, organismal dvs. nu va mai stii ce inseamna sa te confrunti cu probleme digestive; cu balonare, flatulenta, constipatie, hemoroizi, afectiuni osteo-articulare, boli de piele, alergii.

Ca sa intelegi mai bine cum actioneaza apa, ca factor de curatare si purificare al organismului, iata o alegorie  sugestiva:

Ca sa spalam o haina, nu vom folosi nici ceai, nici suc, nici cafea, nici orice alt lichid, CI DOAR APA!

In ceea ce priveste celelalte lichide naturale si sanatoase (ceaiuri, sucuri naturale), ele sunt binevenite in completarea consumului de apa. Se pot administra in paralal cu apa.

Cand si cum se bea apa?

Apa, ceaiurile detoxifiante si sucurile naturale, se vor consuma, de regula, pe stomacul gol, cu minim 20 min inainte de mese. Sau la 120 minute dupa mese.

Niciodata nu se va consuma apa, suc de fructe, suc combinat  legume – fructe sau orice fruct proaspat la masa. Se vor consuma doar inainte de masa cu minim 20 minute, sau la  minim 2 ore dupa mese. De ce? In combinatie cu bolul alimentar incepe  fermentatia si apar gazele, balonarile, flatulenta.  Exceptie de la regula este consumul legumelor si sucul strict din legume proaspete si radacinoase.

Daca va regasiti in categoria persoanelor care nu simteau aproape niciodata nevoia de a bea apa, va trebui sa o luati treptat si sa nu fortati. Veti incepe dimineata cu jumatate de pahar de apa plata, inainte de micul de dejun La masa de pranz veti adauga inca o jumatate de pahar de apa.  Seara, inainte de cina, inca o jumate de pahar de apa. Dupa o saptamana veti putea sa mariti doza la 2, chiar 3 pahare /zi, si tot asa, pana ajungeti la peste 1 litru /zi.

Si, ca o concluzie generala, APA este si ramane – elemental vital – in mentinerea organismului intr-o continua stare de prospetime, efervescenta, vitalitate, sanatate, tinerete!

Cuvinte cheie