Păstrează romantismul prin gesturi mici, dar semnificative, pentru o relație de cuplu sănătoasă

Aproape toate începuturile relațiilor sunt numai lapte și miere. Romantismul e în floare și totul pare că merge spre mai bine, că atenția și tandrețea sunt inepuizabile, iar drumul spre „au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” este în față, frumos bătătorit. Însă relațiile de cuplu nu sunt basme și nici basmele nu au o descriere amănunțită a ceea ce se mai întâmplă după primul sărut sau după căsnicie. Așa că un gram de sinceritate nu strică aici: romantismul se poate ofili și el în timp.

Bineînțeles, acest lucru ar trebui evitat, mai ales în cadrul cuplurilor care se simt cel mai bine în preajma declarațiilor concrete de dragoste și a manifestărilor vizibile. În mod cert va interveni o stare de obișnuință, dar ea nu trebuie să degenereze în latență. Romantismul poate rămâne viu prin gesturi mărunte, cu mesaj puternic, care construiesc o relație fericită pe termen lung.

 

Iată care sunt gesturile romantice mărunte, dar semnificative, ce nu se vor demoda niciodată:

 

  • Oferă spațiu

Deși pare paradoxal, a oferi spațiu de desfășurare personală ființei iubite este mai benefic decât ar putea părea la o primă vedere. Relațiile trainice nu se bazează pe aglomerare, căci asta poate duce la o raportare toxică, la un atașament nesănătos ce va aduce răni serioase ambilor parteneri sau poate o relație toxică. Un gest cu adevărat romantic este să înțelegi faptul că cel de lângă tine are nevoie și de timp pentru propria persoană astfel încât să își încarce bateriile, să se înțeleagă mai bine pe sine lângă tine, ci nu doar prin intermediul relației.

 

  • Florile

Oferirea unei flori sau a unui buchet adecvat va rămâne mereu gestul de curtoazie preferat de femei. Poți opta pentru servicii de livrare a florilor în București oferite de Californiaflowers.ro astfel încât gestul să primească și o notă de autenticitate. Trimițând flori persoanei iubite, vei fi alături de ea chiar și atunci când distanța fizică își spune cuvântul.

 

  • Dragostea trece și prin stomac

Să gătești rețeta preferată pentru persoana iubită este un gest deosebit de romantic și de practic în același timp. Asta cu atât mai mult dacă iei în calcul și o zi solicitantă la locul de muncă, la sfârșitul căreia partenerul tău ajunge acasă și este astfel întâmpinat. Demonstrezi, astfel, că ai grijă de un spectru mai larg al nevoilor persoanei de lângă tine.

 

  • Complimentul nostru cel de toate zilele

Mulți oameni consideră că a demonstra în manieră cât mai pragmatică afecțiunea și grija față de partener este mult mai important decât a verbaliza anumite sentimente. În realitate, comunicarea are mai multe fețe, iar a spune efectiv ceea ce simți poate face o mare diferență pe termen lung. A-ți complimenta partenerul, poate în legătură cu cel mai mărunt aspect, îi poate schimba acestuia starea de spirit pentru tot restul zilei sau îi poate reda încrederea în sine în moduri neașteptate.

 

În concluzie, romantismul începuturilor de relație nu trebuie lăsat să piară odată cu obișnuința de a-l avea pe celălalt ca parte integrată din viața ta. Aceste gesturi mici și semnificative pot face diferența dintre o relație sănătoasă și trainică și una care urmează o pantă descendentă spre clișeica singurătate în doi.

 

Sursa foto: pexels.com