Cand ar trebui sa spui „stop” improvizatiilor si sa apelezi la servicii reparatii chillere?

reparatii chillere

 

O practica foarte cunoscuta si folosita in randul romanilor – si nu numai – este improvizatia la nivelul echipamentelor electrice. Este vorba de asa-zisa „carpeala”. De altfel, firul unui stecher poate sta prins cu banda izolatoare pentru cativa ani fara probleme, nu?

Partea proasta este ca astfel de improvizatii pot fi aplicate si la nivelul sistemelor frigorifice comerciale. In acest caz, nu numai ca riscul de accidente creste, dar eficienta sistemelor scade – fapt ce poate creste consumul de energie al acestora.

Desi unele improvizatii chiar functioneaza, iata cand ar trebui sa spui „stop” si sa apelezi la servicii de reparatii chillere si sisteme frigorifice!

Cand varsta chillerului isi spune cuvantul!

Un chiller comercial vine cu o durata de viata destul de mare – uneori chiar de pana la 20 de ani. Evident, in decursul acestor ani, vei fi nevoit ori sa apelezi la servicii de reparatii ori sa aplici un las’ ca-i trece si efectiv sa treci cu vederea unele probleme.

Indiferent de modul in care ai tratat problemele vechi ale chillerului, daca varsta acestuia este una destul de inaintata, ar fi cazul sa spui stop improvizatiilor sau ignorarii problemelor si sa contactezi un service reparatii chillere. Expertii iti pot spune daca merita sa repari sistemul sau daca acesta trebuie inlocuit.

Cand chillerul sta mai mult oprit decat pornit!

Daca apelezi des la improvizatii, atunci este posibil sa ai grija de chillerul tau intr-un mod nu prea sanatos nici pentru acesta, nici pentru afacerea ta – adica sa il opresti atunci cand nu ai nevoie de el. In timpul opririi, eventualele probleme sunt accentuate. In acelasi timp, daca chillerul nu functioneaza, afacerea ta pierde profit.

Pe scurt, atunci cand chillerul tau sta mai mult gol si i se aplica improvizatii si pierzi atat timp, cat si bani cu acesta, este recomandat sa te bazezi pe serviciile profesionale de reparatii chillere.

Cand facturile de energie electrica cresc de la o luna la alta!

Afacerile ce activeaza in industria comertului nu au prea multi consumatori majori de energie electrica in incinta sediilor lor. Evident, unul din cei mai mari consumatori este chillerul – ori instalatia frigorifica in sine.

Drept urmare, este de la sine inteles ca vei vrea ca acesta sa fie reparat atunci cand facturile afacerii cresc si nu iti poti explica de ce. Tine minte ca o improvizatie de orice tip la nivelul chillerului poate afecta drastic eficienta acestuia – iar cand acest lucru se intampla, facturile cresc, iar produsele tale nu sunt mentinute la temperaturi optime.

Vrei sa renunti la improvizatii si ai nevoie de servicii reparatii chillere de calitate?

Daca raspunsul este da, atunci apeleaza astazi la ServiceFrigOnline – service HVAC si reparatii chillere de cea mai inalta calitate, realizate la standarde europene.

Ideal ar fi sa spui stop improvizatiilor dupa prima care nu iti reuseste. De fapt, mult mai recomandat ar fi sa constientizezi faptul ca o improvizatie doar amana probleme mai grave. Asadar, lasa mentenanta preventiva si regulata sa rezolve problemele mici, pentru a evita in intregime problemele majore ori, mai rau, nevoia inlocuirii instalatiei frigorifice sau a chillerului.