Prin terapia craniosacrală învațăm corpul să se repare singur

Terapia craniosacrală este o metodă de tratament noninvazivă, fără efecte secundare, din ce în ce mai practicată în România, care se aplică prin atingeri blânde. Se lucrează mult pe fascii (membranele care acoperă mușchii, creierul sau alte structuri anatomice) şi pe sistemul craniosacral, format din meninge şi măduva spinării.

Programeaza o sedintă de Terapia craniosacrală la Centrul Holistic Soma din sectorul 2, Bucuresti.

Soma oferă un spațiu unic și confortabil celor ce doresc să afle mai mult despre ei, în cadrul unor sesiuni de abordare holistică. Terapiile holistice vin în completarea terapiilor alopate iar Soma pune la dispoziție o multitudine de metode holistice prin specialiști cu experiență, formați atât în România, cât și în străinătate.

„Metodele noninvazive sunt extraordinare. Să învățăm corpul să se repare singur este ceva special”.

Cum funcționează terapia

Terapia craniosacrală acționează mult și asupra lichidului cefalorahidian care circulă pe tubul dural, de-a lungul coloanei. Lichidul cefalorahidian trebuie să aibă un circuit neîntrerupt dus-întors, ca o scară rulantă, iar terapeutul intervine pentru a reface acest circuit. Când circuitul lichidului cefalorahidian este complet refăcut, începe și procesul de autovindecare. Terapia craniosacrală ameliorează și durerea.

„Lichidul cefalorahidian ajută celulele gliale din meninge să curețe celulele moarte, iar ele sunt eliminate prin sânge, prin tubul dural, și apoi prin vezica urinară”.

Recomandată în numeroase afecțiuni

Terapia cranisacrală este recomandată persoanelor agitate, stresate, celor care suferă de amețeli, autism și ADHD (deficit de atenție), schizofrenie și scleroză multiplă în plăci, ce afecteaza corpul. Una dintre cele mai comune probleme la persoanele vârstnice este atrofia cerebrospinoasă.

Oamenii încep practic să uite diverse lucruri și nu mai sunt foarte interesați de viață. Terapia craniosacrală dă rezultate, dar e necesar ca cei în cauză să meargă și la psiholog, iar familia să fie permanent lângă ei.

Terapia îi ajută mult și pe cei care urmează să susțină examene și pe cei care suferă de insomnie pentru că echilibrează sistemul nervos central, reglează tranzitul intestinal, metabolismul și starea de bună dispoziție. Și persoanele care au o presiune intracraniană mare au înregistrat progrese după ce au urmat terapia craniosacrală.

 

 

Cuvinte cheie