Sportul – vector de imagine pentru Putin – Emisiune Business Philosophy

Emisiunea „Business Philosophy” de astazi, de la ora 22:00, va avea ca temă modul cum Vladimir Putin a folosit sportul ca vector de imagine.

Sportul a strânit și va stârni în continuare multe pasiuni, informează Revista Sport Magazin. Acesta creează eroi și transmite valori adevărate, dar pe de alta a ajuns să ruleze și sume amețitoare într-o industrie care nu e întotdeauna cea mai curată.

Marketingul politic având ca vârf de lance sportul a dorit să-l prezinte pe Putin drept eroul salvator, care să vizeze atât publicul național, cât și internațional. Campania lui Putin a început mai întâi prin a arăta “talentele” acestuia ca judoka, în hochei, înot, pescuit sau chiar culturism.

Lovitura decisivă a dat-o prin Gazprom, firma prin care Rusia influențează deciziile politice ale Europei, care este sponsor al UEFA pentru Liga Campionilor, turneele Euro 2020, Euro 2024 sau Liga Națiunilor.

Din păcate,abia acum, după ce Putin a ordonat invazia Ucrainei și începerea războiului, organizaţiile internaţionale din sport s-au distanţat de fostul lor prieten. Astfel că:

  • Marele Premiu al Rusiei nu va face parte din sezonul de Formula 1 din acest an;
  • Federaţia Internaţională de Judo (IJF) a anunţat că a suspendat statutul liderului rus de preşedinte de onoare şi ambasador al forului;
  • UEFA a rupt parteneriatul cu Gazprom absolut la toate nivelurile, de la Champions League, la echipele naționale și la preliminariile pentru EURO 2024. Toate echipele ruse au fost suspendate în competițiile internaționale;
  • UEFA a înmânat Parisului finala Ligii Campionilor, care ar fi trebuit să se desfășoare la St. Petersburg;
  • Federaţia Internaţională de Schi (FIS) a anunţat, tot azi, anularea tuturor competiţiilor sale prevăzute în Rusia până la finalul sezonului;
  • FIFA a suspendat Rusia din toate competițiile internaționale.

Redactorul Șef al Revistei Sport Magazin, Mihai Igiroșanu, va prezenta Rubrica de Pariuri Sportive Pontul Verde” în cadrul emisiunii de joi.

Iar terapueta Ileana Vlăduț va prezenta rubrica „Alegeri Potrivite” .