Psihoterapeutii propun cateva solutii practice ca sa te simti mai plina de viata

Psihoterapeutii propun cateva solutii practice ca sa te simti mai plina de viata

Esti fara chef, deconectata sau plictisita? Astea sunt doar unele dintre simptomele pe care le acuza oamenii in epoca moderna. Si toate au ceva in comun: sunt simptomele faptului ca esti deconectata de propria viata.

Iata 7 solutii practice pe care psihoterapeutii le propun ca sa te simti mai plina de viata
1. Ai grija cu drag de sanatatea corpului tau

Atunci cand dorim sa avem grija de sanatatea noastra, trebuie sa incepem cu starea fizica: mancare, bauturi, exercitii fizice, somn si hormoni. Fiecare dintre aceste categorii are subdiviziuni dar, ca punct de plecare, poti sa incepi prin a te intreba cat de multa atentie acorzi acestor lucruri.

2. Sa nu-ti fie teama sa treci prin dureri si probleme mai vechi

Multi oameni isi innabusa durerile pe care le-au simtit la un moment dat in viata in asa fel incat in urma lor nu ramane decat o stare de amorteala. Pentru a descatusa sentimentul ca traiesti cu adevarat trebuie sa poti sa faci fata tuturor sentimentelor si sa permiti durerilor vechi sa iasa la iveala si sa treci prin ele.

3. Cauta surse de informare inteligente, care sa-ti aduca o stare de bine

Din pacate, informatiile pe care le primim in legatura cu subiecte precum iubirea, sexualitatea, atractia, sanatatea, prietenia, spiritualitatea si moartea sunt distorsionate. Acest fapt conduce adesea la instalarea anxietatii, care conduce la o inchidere emotionala. Una dintre metodele de a te reintoarce la o stare de spirit mai buna presupune inlocuirea acestor informatii false cu adevarul, ceea ce inseamna sa renunti la Google, la filmele mainstream si la psihologia pop si sa incepi sa ai lecturi solide, bine documentate.

4. Pastreaza-ti sau reconecteaza-te cu simtul spiritualitatii

Atunci cand nu suntem conectati la ceva mai mare decat noi insine – indiferent ca este vorba despre natura, o putere superioara sau eul nostru superior – tindem sa ne simtim goi, singuri si speriati. De la inceputurile timpurilor, diferitele culturi au creat mituri si ritualuri pentru a ajuta oamenii sa fie ancorati de un sens in viata sau de un scop, fara de care am fi doar un fir de praf intr-un univers imens. Constiinta de sine presupune sa gasesti o cale spirituala care sa ti se potriveasca.

5. Gaseste-ti un concept sanatos despre propria sexualitate

Sanatatea sexuala incepe cu tine, ca individ. Cei mai multi oameni au o amprenta nesanatoasa a propriei sexualitati, in care intra rusinea si dispretul fata de sine, si ei incearca sa se foloseasca de propria sexualitate ca de o metoda de a simti ca traiesc. Doi oameni goi pe dinauntru care incearca sa umple acest gol prin intermediul sexului nu fac decat sa creeze un gol si mai mare. Procesul de vindecare inseamna sa inveti mai intai sa-ti iubesti corpul si abia apoi sa-ti imparti sexualitatea cu un partener care te iubeste.

6. Odihneste-te si joaca-te

Nu este niciun dubiu ca traim intr-o societate obsedata de munca. Spre deosebire de unele tari din America de Sud, a caror cultura presupune o siesta in mijlocul zilei de munca, in restul tarilor munca este cel mai important lucru pe care-l faci de-a lungul zilei. Aceasta mentalitate nu este sinonima cu viata si nu inseama ca traiesti cu adevarat. Avem nevoie sa ne odihnim si sa ne jucam. Avem nevoie sa ne distram. Avem nevoie sa fugim din fata monitoarelor si sa inspiram aer curat si viata reala. Avem nevoie sa ne oprim la mijlocul zilei pentru a ne da seama ca existam. Asta ne face sa traim cu adevarat.

7. Iesi in natura

Nu exista remedii mai bune ca sa te reconectezi cu tine insati decat sa petreci timp in natura. Natura este un elixir extraordinar, salbaticia ei ne aduce aminte de bunatatea noastra primordiala. Daca ai putea sa petreci in fiecare zi o ora in mijlocul naturii adevarate, sa te plimbi desculta prin iarba sau sa stai pe un pat de frunze si sa privesti norii, ai incepe sa simti ca traiesti din nou fara cel mai mic efort.

Cuvinte cheie