Zece moduri simple prin care să te simţi mai bine instantaneu

Starea de bine poate fi dobândită printr-o serie de metode simple şi la îndemână când nu te regăseşti sau când vrei să ai parte de o schimbare.

Odată cu trecerea anilor orice persoană traversează o fază în care se trezeşte dimineaţa şi îţi spune că ar trebui să facă ceva care să o împlinească. Mai ales atunci când trece periodic prin stări diferite şi dă piept cu fazele vieţii de adult. Cu toate responsabilităţile şi piedicile întâlnite fiecare are nevoie de anumite metode prin care să simtă bucurie şi fericire în mod instantaneu. Mai jos, o serie de metode :

1.Nu mai sta atât de mult pe internet Pare greu să schimbi acest obicei care oferă distracţie şi libertate în şi din orice colţ al lumii reale şi virtuale. De ce să renunţăm la internet? Nu există limite şi bariere în sânul lui şi îţi permite să trăieşti viaţa pe care în realitate nu o poţi avea. Pe de altă parte, există şi o parte mai puţin bună a acestei libertăţi. În cele din urmă, perlele internetului se estompează pe măsură ce, în mod natural, ceva mulţumitor şi cu substanţă merită timpul investit. Depresia şi tulburările de anxietate se pot instala atunci când ne dăm seama că lucrurile în care investim timp şi valoare nu dau randament în mod concret. Aşa că nu mai sta pe internet şi investeşte timpul în ceva cu adevărat palpabil.

2.Uită de muncă atunci când e cazul Comediantul John Mulaney a spus că a te deconecta de la planuri îţi poate oferi aceeaşi senzaţie de bine ca un drog ilegal. De aceea, trebuie, din când în când, să uiţi de muncă şi să te concentrezi pe ceva personal. De preferat ar fi să îţi iei chiar o zi liberă de vineri ca să ai un weekend prelungit şi să resimţi efectele benefice.

3.Poartă cele mai bune haine Deşi, în mod normal, purtăm hainele cele mai confortabile, ar trebui ca, atunci când e cazul, să purtăm hainele care ne fac să ne simţim cel mai bine. La nivel mintal acest lucru va conta enorm. Dacă faci acest efort mintal de a purta hainele bune te vei simţi bine pe parcursul întregii zile.

4.Dansează Dansul s-a dovedit a fi un bun mecanism prin care să îţi sporeşti încrederea în tine, indiferent dacă eşti bun sau nu la asta. A face exerciţii pe muzică este o activitate care dă o stare de bine practicantului, beneficiile fizice fiind şi ele pe măsură.

5.Fă ceva ce ai tot amânat Aici trebuie să ai în vedere o plajă largă de activităţi, de la sporturi la găsirea adevăratei iubiri. Dar cel mai bun lucru de făcut acum este să treci peste starea de confort şi să faci ceva! Te vei simţi bine pentru că vei mai elimina un lucru care apăsa asupra conştientului tău, mai ales dacă este o acţiune care într-adevăr trebuia făcută.

6.Practică zâmbitul Poţi să-ţi practici şarmul şi zâmbetul în faţa oglinzii pentru a fi pregătit în viaţa reală. Indiferent de motive, găsirea soluţiilor pentru o variantă mai bună a propriei persoane ajută să te simţi mai bine, aşa că mergi în faţa oglinzii şi începe să zâmbeşti.

7.Scapă de aplicaţiile inutile Într-un fel sau altul, voiai să faci asta de mai multă vreme, dar, de regulă, nu te-ai gândit cum să îţi organizezi aplicaţiile din telefon. Ca rezultat, diverse aplicaţii pe care nu le folosim şi poze foarte vechi fac ca telefonul să devină o corvoadă pentru a putea fi explorat şi folosit. A renunţa la un joc, de exemplu, poate fi o cale simplă prin care să găseşti ceva bun de făcut.

8.Închide telefonul Nu toată lumea ar trebui să facă asta, dar această măsură îţi oferă câteva ore de relaxare şi de respiro. De asemenea, poţi renunţa la telefonul mobil în favoarea unei cărţi sau unei ieşiri cu prietenii în oraş. Iar dacă ajungi să ieşi cu prietenii poţi să îţi închizi telefonul de faţă cu ei, aceştia putând lua exemplu de la tine.

9.Sună-ţi părinţii sau pe cineva drag Nu trebuie să porţi o conversaţie lungă, dar simplul gest de a suna unul dintre părinţi sau pe amândoi, pe cineva drag sau pe persoana iubită îţi poate schimba starea.

10.Cântă Indiferent dacă eşti sub duş, în maşină sau oriunde altundeva unde nu vei fi auzit de altcinva cântă cât poţi de mult. Dar să nu te înregistrezi, altfel nu te vei mai simţi la fel de bine.

Cuvinte cheie