ReciCreativ de februarie: Cadouri eco pentru cei dragi la #focustogreenecolife

ReciCreativ de februarie vine cu Cadouri eco pentru cei dragi la #focustogreenecolife

Evenimentul “Focus to Green-Eco-Life”,  susținut de AQUA Carpatica, sprijină mediul ȋnconjurător şi viaţa verde a planetei, sub toate formele.

Vrem sǎ ne bucurǎm ȋmpreunǎ de cei dragi, declarȃndu-le afecţiunea şi iubirea ce le-o purtǎm, cu ocazia Valentine’s Day, ori de Dragobete. Astfel, ȋmpletim tradiţiile dedicare iubirii, cu reciclarea creativǎ a micilor deşeuri, pentru a oferi daruri prietenoase cu mediul.

Cadouri eco

Nu irosim nici cea mai micǎ bucǎţicǎ de material ce poate fi reciclat. Asa cǎ ne-am pus pe treabǎ si am fost creativi astǎzi. Am folosit materiale reciclabile precum lemn, hȃrtie, PET, metal, pȃnzǎ si plastic, ȋmpreunǎ cu elevii Şcolii Gimnaziale „Petre Ghelmez, din sectorul 2, Bucureşti, pentru a crea cadouri originale „altfel”.

Cadouri eco

Cautǎ şi tu acasǎ mici bucǎţi de materiale pe care nu le mai foloseşti. Fii inventiv şi creazǎ cadouri sau mǎrţişoare unicat pentru persoanele dragi ţie.

Alǎturǎ-te şi de acasǎ susţinǎtorilor „verzi” şi fii ReciCreativ de Valentine’s Day şi de Dragobete. Opteazǎ conştient pentru mici cadouri cu impact benefic asupra mediului fizic, dar şi emoţional.

Cadouri eco

Elevii au fost tare inventivi şi originali, creȃnd eco-cadouri sub formǎ de pǎpuşi. Au beneficiat ȋn cadrul evenimentului şi de o hidratate corectǎ, prin susţinerea Aqua Carpatica, ȋn semn de apreciere, pentru grija faţǎ de mediul ȋn care trǎim ȋmpreunǎ cu cei apropiaţi sfletului nostru.

Evenimentul periodic “Focus to Green-ECO-Life”, ” este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), ȋn parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia).

Despre Reciclare creativă sau transformarea inteligentă a deșeurilor în obiecte cu noi utilizări

Reciclarea creativă sau upcycling este un proces prin care deșeurile sunt transformate în alte obiecte. Ce pot fi folosite în continuare, pe o perioadă mai lungă. Gen ai luat o navetă de bere, ai băut-o pe toată într-o seară cu prietenii și acum ai o navetă cu sticle goale. Ce faci? Păi, unele supermarketuri ți-ar primi naveta cu sticle goale înapoi pentru a fi reutilizate.

Dar să fim serioși, 99% din oameni sunt prea comozi să se care înapoi cu naveta la supermarket. Sau 99% din oameni nu și-ar lua o navetă întreagă, și-ar luă câteva sticle. Cu doar câteva sticle, cel mai bun lucru pe care îl poți face e să le duci la un centru de reciclare (sau dacă ai prin apropiere niște pubele din acelea de de reciclare selectivă și mai bine). Dar unii oameni nici asta nu fac. Ei bine, cineva, undeva, s-a gândit că din naveta aia cu sticle goale de bere poți face un set de pahare, o lustră creativă și 2 suporturi de lumânări parfumate. Și asta doar dintr-o navetă cu sticle goale.

Cuvinte cheie