Rulouri cu somon afumat si crema de branza

Rulouri cu somon afumat si crema de branza

Reteta Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Astepti invitati de seama la masa de Revelion de anul acesta? In acest caz va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un aperitiv cu somon si crema de branza; o reteta aparte care va delecta chiar si papilele gustative ale celor mai mofturosi!

Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Ingrediente pentru 10 rulouri:

– 200 g de somon afumat (feliat subtire);

– 150 g de crema de branza (tip Philadelphia sau similar);

– o lingura de smantana (optional, pentru o textura mai cremoasa);

– o lingurita de marar proaspat tocat/o jumatate de lingurita de marar uscat;

– o lingurita de zeama de lamaie;

– o lingurita de capere (optional);

– sare si piper dupa gust;

– icre rosii pentru decor(optional).

Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Mod de preparare:

– amesteca crema de branza cu mararul tocat marunt, smantana (daca o folosesti), zeama de lamaie, sarea si piperul intr-un castron;

– gusta compozitia si ajusteaza condimentele dupa preferinta;
marunteste caperele(daca iti plac) si adauga-le in crema pentru un plus de savoare;

– pune feliile de somon pe o folie alimentara sau pe o hartie de copt, intr-un strat uniform. Feliile ar trebui sa se suprapuna usor pentru a crea o foaie compacta;

– intinde crema de branza pe toata suprafata somonului, intr-un strat subtire si uniform;

– adauga, daca doresti, cateva fire subtiri de marar pe deasupra cremei. Ii schimba aspectul;

– ruleaza somonul strans, cu ajutorul foliei alimentare, formand un rulou compact;

– inveleste ruloul in folie alimentara si introdu-l la frigider pentru cel putin o ora. Astfel ruloul se va fixa bine.

– scoate ruloul din frigider, indeparteaza folia si taie-l in felii de aproximativ 1,5-2 cm grosime;

– pune feliile pe un platou si decoreaza-le cu icre rosii sau o frunzulita mica de marar(daca doresti);

Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Sfaturi suplimentare:

– pentru o textura mai crocanta, poti pune rulourile pe felii de castravete sau crackers.

– daca vrei sa obtii un preparat mai dietetic, inlocuieste crema de branza cu iaurt grecesc bine scurs.

Cuvinte cheie