Sanatatea mintii

Fii bun cu tine insuti! A te aprecia pe tine insuti este foarte de important. Daca tu nu te pretuiesti, nici altii nu o vor face. Rezerva-ti putin timp in fiecare zi pentru tine, chiar daca este vorba doar de cateva minute pentru a te centra.

Pretuieste nevoile proprii! Daca nu-ti pretuiesti propriile nevoi, atunci cine o va face? Este important sa recunosti ca tu ai nevoi si ca ele sunt importante. E necesar sa fii capabil sa le exprimi altora pentru a te simti satisfacut in viata. Altfel, tu pastrezi in tine nevoile tale si speri ca altii sa ghiceasca care sunt ele.
Recunoaste-ti sentimentele! Ascultandu-ti sentimentele si crezand in ele este o cale importanta de a te intelege. Mai intai trebuie sa inveti sa identifici ceea ce simti. Sentimentele sunt complexe si cand te simti suparat, de obicei este un complex de multe sentimente precum frustrare, ura, tristete, neajutorare, lipsa de putere. Exprimarea acestora este pasul urmator aceasta fiind o deprindere de comunicare importanta. Altfel, puteti spera ca altii sa va citeasca gandurile, dar probabil ca ei nu vor ghici corect. Nu va temeti sa va plangeti daca sunteti trist. Lacrimile reprezinta modul natural al organismului dvs. de a se manifesta fizic si emotional si de a promova un sentiment de usurare.

Stabileste-ti scopuri pentru tine insuti! Atingerea scopurilor este recunoasterea ca tu esti important pentru tine insuti. Implinirile tale personale te ajuta sa-ti construiesti stima de sine, identitatea si mandria de tine insuti. Aceasta nu inseamna ca tu trebuie sa stabilesti scopuri majore. Un scop ar putea fi acela de a gasi ceva timp pentru tine insuti in fiecare zi.

Mentine speranta vie! Speranta este caramida ta de constructie pentru viitor. Gandeste-te la moduri in care sa gasesti speranta in viata prin experientele tale din trecut, incurajare de la altii sau poate credinta intr-o putere mai mare. Pretuindu-ti visurile este modul de a mentine speranta vie. Daca tu nu ai vise, atunci nu poti sa ajungi la ele.

Cuvinte cheie