(VIDEO)Singurul exemplar de „jurassic tree” din România, la serele din Parcul Drumul Taberei

Primăria Sectorului 6 a finalizat lucrările de amenajare a serelor din Parcul Drumul Taberei, iar acestea vor fi deschise publicului în aproximativ două săptămâni, după aproape 4 ani de așteptare față de data anunțată inițial.

Construirea și amenajarea serelor cu plantele exotice a costat circa 25 milioane lei.

Pentru mentenanța acestora, pe următorii 4 ani, Primăria Sectorului 6 va plăti circa 4,3 milioane lei.

Serele sunt compuse din 7 clădiri, fiecare cu plante specifice zonelor tropicale, mediteraneene, deșertice, ecuatoriale, dar și o seră cu palmieri. Accesul în sere va fi gratuit, dar vizitele se vor face doar cu ghizi, în cadrul unor tururi organizate.

Construirea serelor din Parcul Drumul Taberei a început în 2012, în cadrul proiectului de modernizare a parcului, un proiect gigant, finanțat în bună parte din fonduri europene.

Serele au 7 pavilioane, sub forma unui circuit, fiecare având o vegetație specifică unei zone geografice.
”Sera expozițională Drumul Taberei este organizată în 7 pavilioane pe climate. Aici putem găsi plante dintre cele mai exotice. Ne mândrim să avem singurul exemplar de jurassic tree din România. Este un arbore fosilă, de acum 200 milioane de ani. Cele 7 pavilioane sunt organizate pe climat tropical, mediteraneean, deșertic, zonă de palmarium și zona ecuatorială” – Denisse Adlah, inginer horticultor.
Cuvinte cheie