Îmbăierea spirituală – Aivanhov

Spălarea cu apă, un exercițiu spiritual
Spălarea cu apă, un exercițiu spiritual

“Ne spălăm zilnic pe mâini, dar putem fi spălați și curați din punct de vedere fizic, rămânând interior la fel de murdari ca și cum nu ne-am fi atins niciodată de apă în viață.

Or, dacă apa ne spală în planul fizic, ea posedă exact aceleași proprietăți și în planul spiritual. Apa pe care o cunoaștem și o folosim zi de zi nu este decât materializarea acelui fluid cosmic ce umple spațiul, iar cu ajutorul gândului noi putem intra în contact cu el. Așadar, prima condiție pentru această lucrare de purificare este de a ne spăla, conștientizând că prin intermediul apei este posibil să atingem un element de natură spirituală.

Spălându-vă, concentrați-vă asupra apei, asupra limpezimii, a inocenței sale, și veți simți curând că ea atinge în voi niște regiuni necunoscute pentru a produce acolo unele transformări. Nu numai că vă veți simți ușurați, purificați, dar inima voastră, intelectul vostru vor fi hrănite cu niște noi elemente mai subtile și însuflețitoare. Apa fizică conține toate elementele și forțele apei spirituale, care este adevărata apă. Trebuie numai să învățați să le primiți.” – Omraam Mikhael Aivanhov 

Cuvinte cheie