Te naşti sau devii antreprenor? Unii se nasc antreprenori, alții devin.

In Stiri On

Cu ajutorul Startup Yourself poți deveni și tu un antreprenor de succes! Afacerea ta face primii pași!

Antreprenorul este o persoană care are curajul de a pune în practică o nouă iniţiativă și care știe să facă față dificultăţilor. Caracteristicile pe care orice antreprenor trebuie să le aibă sunt competența de antreprenoriat, competența de management și capacitatea de leadership.

Dar ce înseamnă antreprenoriat, management si leadership?

Antreprenoriatul reprezintă impulsul către schimbare, simțul inițiativei, posibilitatea a creea ceva nou pe piață, pe care întreprinzătorul le aduce în firma sa, atât în faza de înființare a societăţii cât și în momentele strategice ale dezvoltării sale. Pentru a transforma o idee de afaceri în succes este nevoie de abilitate, de creativitate şi de un management sănătos în urmărirea obiectivelor de afaceri.

Totuşi, deţinerea unor astfel de aptitudini nu poate fi considerată o condiţie suficientă pentru a fi un potenţial antreprenor de succes.

Dacă ne gândim că ne-am născut cu anumite caracteristici și cu potenţial pentru a fi un antreprenor, pentru a deveni un antreprenor de succes este nevoie să investim în dezvoltarea propriilor competenţe, urmând un curs de antreprenoriat sau care să susţină dezvoltarea  personală si profesională.

Formarea și perfecționarea în domeniul afacerilor, plecând de la idei simple de afaceri la unele de succes se poate realiza și cu ajutorul proiectelor de startup, care oferă cursuri de antreprenoriat și formare profesională.

STARTUP YOURSELF este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană care își propune să sprijine persoanele fizice din Regiunea de Nord-Est să își deschidă o afacere în mediul urban, prin acordarea atât de sprijin financiar, cât și de formare profesională în domeniul antreprenoriatului, activități de mentorat și stagii de practică.

De ce sunt necesare cursurile de antreprenoriat ? Care sunt competențele pe care le înveți?

  1. Vei identifica domeniile în care dorești să dezvolți o afacere;
  2. Vei putea accesa mai ușor programe europene;
  3. Vei alege și gestiona corect deciziile privind înființarea și dezvoltarea afacerii;
  4. Vei identifica cu ușurință noi oportunități de afaceri;
  5. Vei ști să elaborezi corect un plan de afacere;
  6. Vei ști să întocmești un buget corespunzător începerii unei afaceri;
  7. Vei ști să administrezi propria afacere;
  8. Vei ști să recrutezi personalul implicat în afacerea ta;
  9. Vei ști să comunici cu angajații și partenerii de afaceri;
  10. Vei ști să-ți planifici activitățile și să delegi responsabilităț

Cursurile de antreprenoriat din proiectul  Startup Yorself se desfășoara în toate județele din Regiunea Nord-Est  (Neamț, Botoșani, Suceava, Bacău, Vaslui, Iași)  și sunt gratuite. Participarea la cursuri te va îmbogăți nu doar cu expertiza formatorilor, ci și cu experiențele diverse ale colegilor care se avântă odată cu tine în mediul de afaceri local.

REZERVĂ-ȚI CHIAR ACUM UN LOC LA CURSURILE DE ANTREPRENORIAT!

Proiectul Startup Yourself este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020 și este implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest în parteneriat cu Development Training Consulting, Blue Consulting, Asociaţia Orientat și Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Miji și Mijlocii și Cooperație Iași.

You may also read!

Autentici la ediţia XXI MAGIA APEI INFORMATE

Vă invităm la cea de-a douăzecişiuna ediție a evenimentului “Magia apei informate”, susținut de AQUA Carpatica, ca să reînvăţăm

Read More...

„Body Mind Spirit Expo” – inca un succes la final de editie XXV

A XXV-a editie a festivalului „Body Mind Spirit Expo” s-a incheiat astazi, dupa trei zile pline, in care vizitatorii

Read More...

AQUA Carpatica Kids susține micile mari victorii ale copilăriei la spectacolul Disney On Ice – Reach the Stars

Visurile devin realitate atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari în cadrul superproducției Disney On Ice care

Read More...

Mobile Sliding Menu