Te pregătești să îți chemi angajații la muncă? Iată CUM trebuie să pregătești birourile

Te pregătești să îți chemi angajații la muncă? Iată CUM trebuie să pregătești birourile

Deși telemunca este mai comodă pentru toată lumea, pe termen lung, ea poate afecta productivitatea angajaților. Este greu să te concentrezi 100% atunci când te afli într-un loc în care ești obișnuit să te relaxezi și acest lucru se poate reflecta în calitatea sau cantitatea task-urilor. De aceea, mulți angajatori au luat hotărârea să reînceapă activitatea la birou.

 

Totuși, pericolul reprezentat de virus nu a trecut, ci dimpotrivă, odată cu venirea toamnei, problema va deveni din ce în ce mai gravă. Deși autoritățile sunt pregătite acum, căci știu cum trebuie să procedeze, anotimpul răcelilor nu face decât ca organismele să fie și mai predispuse infectării. În acest caz, trebuie să te asiguri că le oferi angajaților tăi un mediu sigur de muncă, unde să nu existe acest pericol.

 

Iată cum poți pregăti birourile pentru reluarea programului de muncă normal!

 

Lasă distanță între birouri

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl asiguri este distanțarea fizică a angajaților în timpul programului. Din moment ce birourile se află într-o incintă, adică un spațiul închis, riscul de contaminare este cu atât mai mare, așadar această regulă trebuie musai să fie respectată.

 

Dacă numărul prea mare de angajați ai firmei nu îți permite acest lucru, atunci ai în față una dintre cele 2 opțiuni valabile: fie institui un program hibrid, pe ture, în care diferite departamente să lucreze de acasă, în timp ce altele să fie prezente la birou, prin rotație, fie compartimentezi mesele cu plexiglas.

 

Atenție, însă: dacă alegi cea de-a doua opțiune, trebuie să iei în calcul faptul că ea presupune niște costuri suplimentare, pentru achiziția, montarea și apoi mentenanța panourilor. Așadar, în funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție sau de specificul afacerii tale, poți opta pentru varianta care te avantajează cel mai mult.

 

Asigură echipamente de protecție

 

La fel de importantă ca distanțarea socială este și purtarea de echipamentelor de protecție, precum măști sau viziere. Pentru siguranță, poți include și mănuși în aceste pachete, deși purtate 8 ore, pe toată durata programului, poate deveni incomod.

 

Pe lângă acestea, trebuie să montezi o doză de dezinfectat la toate intrările în incintă și să ai grijă ca în fiecare birou sau baie să existe recipiente suplimentare. Toaletele trebuie să fie complet echipate cu săpun și, după caz, șervețele umede antibacteriene.

 

Din moment ce toate trebuie schimbate periodic, asigură-te că ai pregătit din timp un stoc cu cele necesare, pe care să îl poți alimenta periodic. Pentru cantități mari de produse, găsești  aici mai multe oferte promoționale, care îți oferă, odată cu fiecare cutie de măști cumpărate, și un dezinfectant de mâini!

 

Acordă atenție sporită igienizării

 

Din moment ce virusul se așează pe obiecte, unde rămâne activ în jur de 4 ore și poate fi luat cu ușurință, asigură-te că acorzi atenție sporită igienizării periodice. Angajează o firmă de curățenie care să se ocupe cu dezinfectarea băilor și a birourilor înainte și după program și, eventual, în timpul pauzei de masă. Această operațiune trebuie făcută cu atenție și cu produse de calitate, conform recomandărilor statului, astfel încât procesul să se poată dovedi eficient. Astfel, diminuezi considerabil riscul îmbolnăvirii.

 

Iată, deci, cum trebuie să pregătești birourile pentru reluarea programului de muncă normal. Dacă vrei să afli mai multe despre regulile emise de Ministerul Sănătății pentru munca de la birou, poți găsi aici comunicatul de presă. Gândește dinainte schema de acțiune și ai grijă să iei în calcul toate variabilele. Cu puțină atenție, nu vor exista deloc probleme!

 

Sursa foto: Unsplash.com