Ți-ar plăcea să îți reamenajezi livingul dar nu ai timp? Iată CUM poți face acest lucru în mai puțin de o zi!

Nimic nu este mai plăcut decât redecorarea unei camere și senzația de a fi intrat într-o casă nouă. Însă, numai gândul că trebuie să muți mobila, să pui folie de protecție pe pardoseală și să suporți haosul generat de echipamentele muncitorilor te face să amâni acest moment. Unde mai pui că intervine și bugetul de care ai nevoie pentru un asemenea proiect.

Totuși, pentru un look proaspăt, fără investiții majore, dar cu impact considerabil în ceea ce privește ambianța locuinței tale, poți descoperi, în continuare, câteva idei numai bune de pus în practică în weekend.

Iată 3 idei creative pentru reamenajarea rapidă a livingului!

Fie că ești în căutarea unor proiecte de tip DIY, pentru a-ți amenaja camera de zi, fie a unor sfaturi pentru un decor ca din reviste, multe dintre aceste idei pot fi puse în practică de oricine, indiferent de calificare. De la decorarea cu obiecte pe care le ai deja (găsește, de exemplu, alte modalități mai creative de a-ți aranja sticlăria), până la vopsirea scaunelor sau a meselor second-hand, nu vei avea nevoie de mai mult de o zi pentru a le pune în practică.

Iată ce mai poți adăuga:

  • Tapet – îl poți găsi în culori și texturi extrem de variate, iar montajul nu este atât de dificil. El poate fi aplicat extrem de simplu. Ai nevoie doar de un cutter și de o ruletă pentru a măsura. Pentru o personalizare creativă a spațiului, poți alege două tipuri de tapet, din care să creezi diverse modele pe pereți diferiți. O altă variantă este să folosești tapet doar pe acela pe care dorești să îl pui mai mult în valoare. Fie că este cel pe care se află televizorul sau cel din zona de luat masa, acesta este o alegere excelentă, prin care poți crea un contrast plăcut. Dacă alegi unul texturat, poți folosi spoturi pentru a-i evidenția designul. Fii curajos și optează pentru culorile care se poartă în acest sezon: auriu, verde, turcoaz sau albastru marin și creează un spațiu unic în locuința ta, fără să scoți mulți bani din buzunar. În plus, tapetul se îngrijește foarte ușor și poate fi schimbat periodic.
  • Polițe pe perete – dacă nu deții un spațiu foarte mare, dar ai multe lucruri de depozitat, poți profita de înălțimea camerei. Rafturile montate pe perete oferă multiple posibilități de amenajare, pentru că pe ele poți depozita cărți, tablouri, fotografii, flori sau alte obiecte de decor care îți plac, dar pe care nu ai avut ocazia să le pui în valoare până acum. Mobilează-ți livingul cu piese în culori neutre, iar pentru accesorii alege nuanțe tari, precum galben, fucsia sau turcoaz.
  • Mobilier multifuncțional – cui nu-i place cafeaua de dimineață? Mai ales că te poate ajuta să slăbești. Tot ceea ce îți lipsește pentru acest mic răsfăț este o măsuță pe care să pui cănile. Cum mulți oameni au optat pentru munca de acasă în această perioadă, măsuța de cafea, care se poate transforma rapid în birou, poate fi o soluție extrem de eficientă în living, mai ales dacă ai un apartament cu doar două camere și nu ai un loc pe care să îl amenajezi exclusiv ca spațiu de lucru. Pentru amenajarea unuia cu trei camere, poți consulta un ghid complet în acest articol.

În concluzie, camera de zi este punctul central al unei case, un loc pentru distracție, relaxare și pentru petrecerea timpului alături de cei dragi. Indiferent dacă spațiul de care dispui este mare sau mic, dacă ții cont de aceste recomandări, cu siguranță îți vei amenaja un living confortabil și extrem de plăcut, atât pentru tine, cât și pentru cei care te vizitează.

Sursa foto: shutterstock.com