UN VIS IMPLINIT! Succes deplin al artistei Sophia Cristina Lauric la expozitia intenationala din Londra

„ARTA e un drum fara sfarsit”, declara ieri artista romanca Sophia Cristina Lauric, la finalul expozitiei internationale ce a avut loc pe 26.06.2019, in cadrul Galeriilor Arthill, din Londra (UK).

„Arta nu este un lucru; este o cale“ a fost părerea lui Elbert Hubbard, scriitor şi filosof american, cândva la sfârşitul secolului 19.

Este calea pe care o urmează, de vreo 20 de ani încoace, şi suceveanca Sophia Cristina Lauric. Ea are la activ peste 50 de apariţii în expoziţii de grup şi personale. A expus la Paris, la Londra şi la New York, a experimentat tehnici a ceea ce consideră ea că ar fi frânturi de artă a viitorului, a luat premii.

Are amintiri de când era foarte mică, legate de primele ei contacte cu culoarea: „Când mă uit în urmă la mine, cea din toate timpurile, am fost întotdeauna ceea ce sunt acum. N-am avut nicio clipă vreo îndoială legat de chemarea mea. Din copilărie am fost ataşată de culori. Nu mă exprim prea bine în desen, dar culoarea, culoarea este în mine de când mă ştiu. O simt, o înţeleg.”

În Anglia a găsit un loc potrivit climatic şi destul de larg ca spaţiu, pentru a fi ea însăsi. A locuit un an la Paris şi, din 2016, a ajuns în UK şi a decis să rămâna acolo.

De fapt, Cristina Lauric şi-a găsit în Anglia o vocaţie, aceea de profesor, mentor, tutore, cum vreţi să spuneţi, ca profesor universitar la London College of Contemporary Art, în Londra, un statut şi o muncă despre care spune că i-au permis să fie ea însăşi, adică să dăruiască, ceea ce este pentru ea mai mult decât o binecuvântare, pentru că asta o reprezintă şi o împlineşte.

Suceveanca, doctor în arte vizuale, membră a Artiştilor Plastici din România, pictor, grafician, designer, profesor universitar şi una dintre cele mai generoase şi risipitoare de iubire persoane pe care le-am cunoscut, nu s-a arătat pana acum publicului larg englez cu arta sa, pentru ca oamenii nu erau inca pregatiti.

Ca artist, spune despre ea ca este o fiinţă universală: „În artă eu nu mă adresez doar sucevenilor sau doar românilor, ci tuturor oamenilor de pe glob şi cred că aşa consideră toţi artiştii. Iar uneori poţi face pentru ţara ta mai multe lucruri de departe”.

La finalul expozitiei, Sophia Cristina a dorit sa le transmita multumirile sale tuturor celor care i-au fost alaturi si i-au oferit suport pe tot parcursul caii sale de artist:

„Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in toate momentele vietii mele de artist: unele pline de suferinta, altele pline de bucurie!
Multumesc publicului care ma iubeste, ma sustine si imi da curaj sa merg mai departe!
Multumesc organizatorilor, echipei de designeri si stylisti fara de care nu as putea straluci la evenimentele importante din viata mea.”

FELICITARI Sophia Cristina Lauric pentru contributia adusa la o expozitie de succes !

Puteti urmari activitatea artistei si o puteti contacta pe : https://www.facebook.com/SophiaCristinaLauric

Cuvinte cheie