Tipuri de alcool mai sănătoase: cocktailuri recomandate de dieteticieni

Nu se întâmplă prea des să vezi cuvintele „sănătos” și „alcool” sau „Cocktailuri ” alaturate într-o propoziție, deoarece alcoolul nu este considerat a avea beneficii pentru sănătate. Băutura moderată, ocazională, poate fi o parte distractivă a unui stil de viață echilibrat.

Iar pentru a nu ne pune sănătatea în pericol există și câteva cocktail-uri ușoare, pe care dieteticienii le recomandă.

Oricât de delicioase sunt cocktailurile, există probleme de sănătate destul de grave asociate cu consumul frecvent și excesiv de alcool. Acestea includ inflamația corporală crescută, în special în intestin și microbiomul intestinal și chiar risc crescut de boli cronice precum cancerul, bolile de inimă, bolile hepatice și tulburările pancreasului, notează Yahoo Life.

Pentru cei care beau, există moduri de a face alegeri mai inteligente și mai sănătoase de alcool, atunci când caută să se relaxeze după o zi lungă sau să sărbătorească cu prietenii. Iată câteva recomandări:

 

1. Optează pentru băuturi cu conținut scăzut de zahăr

Cocktail-urile conțin, deseori, cantități mari de zahăr, provenit din sucuri, cantități mari de sirop sau alți îndulcitori. Dar un conținutul mare de zahăr poate avea și berea. Este important să fiți atenți la zaharurile adăugate în general, deoarece sunt agenți proinflamatori și pot aduce un aport ridicat de calorii, fără nutrienți.

2. Atenție la ingredientele băuturii

Așa cum era de așteptat, includerea mai multor ingrediente bogate în nutrienți este o mare recomandare atunci când vine vorba de băuturi mai sănătoase. Cu cât mai multe vitamine, minerale, antioxidanți și compuși vegetali puteți stoarce într-o băutură alcoolică, cu atât mai bine. Puteți alege o băutură cu antioxidanți naturali încorporați, cum ar fi anumite tipuri de vin, băuturi amestecate cu ingrediente sănătoase precum spirulina, fructe sau legume adevărate amestecate sau sucuri proaspete, 100% din fructe sau legume (fără zahăr adăugat).

3. Băuturile la doză

Multe dintre băuturi alcoolice, sunt făcute pur și simplu din apă spumante și un lichior limpede, cum ar fi vodca sau tequila (de exemplu, High Noon), sau cu o bază de zahăr din trestie fermentată (de exemplu, Truly, Nauti și White Claw) și uneori o notă de aromatizatoare precum esența naturală de fructe sau suc. Totuși, există o mulțime de astfel de băuturi încărcate cu zaharuri adăugate, așa că verificați eticheta înainte de a cumpăra.

4. Bloody Mary

Din spectrul băuturilor alcoolice, nimic nu are mai puțin zahăr decât Bloody Mary. Ca o bază pentru brunch, această băutură savuroasă este în mare parte suc de roșii, având conținut scăzut de zahăr, câteva vitamine și minerale. Hreanul și piperul negru (ingrediente comune Bloody) sunt, de asemenea, încărcate cu micronutrienți, cum ar fi vitaminele, mineralele și compușii vegetali. Băutura poate fi servită cu o garnitură proaspătă de țelină, bogată în fibre și măsline saramate, pline de grăsimi sănătoase pentru inimă.

 

5. Vinuri seci

Vinurile seci sunt lăsate să fermenteze mai mult decât cele dulci, astfel încât să se consume zahărul din struguri. Acest lucru are ca rezultat un produs final cu conținut scăzut de zahăr, în comparație cu vinurile dulci.

Cuvinte cheie