Principalul beneficiu al brânzei de vaci

Pe vremuri, brânza de vaci era cel mai tare aliment. Cu timpul, popularitatea acesteia s-a diminuat.
Conform dieteticianului Vandana Sheth, brânza de vaci este bogată în proteine și alte substanțe nutritive, fiind în același timp relativ săracă în calorii.

 

Brânză de vaci
Brânza de vaci este bogată în proteine

Unul dintre beneficiile consumului de brânză de vaci a fost deja menționat: conținutul său ridicat de proteine. În plus, aceasta conține vitamina B12, seleniu, riboflavină și fosfor.

Conform unor studii, consumul de alimente bogate în vitamina B12, precum ar fi brânza de vaci, poate ajuta la reducerea anxietății. În plus, seleniul din brânza de vaci susține sistemul imunitar și sănătatea tiroidei.

Deși toată brânza de vaci conține nutrienții menționați mai sus, Sonya Angelone, dietetician, susține că „brânza de vaci conține o cantitate semnificativă de sodiu, dar brânza de vaci cu conținut scăzut de sodiu poate fi consumată dacă sunteți îngrijorat de aportul de sodiu sau dacă trebuie să reduceți sodiul din alimentație„.

Brânza de vaci este o sursă bună de proteine, în special de cazeină, care vă poate ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp și poate ajuta la pierderea în greutate„, afirmă Sheth.

Cuvinte cheie