Urmează să deschizi o fabrică? Ce element surpriză nu trebuie să scapi din vedere

Indiferent de domeniul de activitate, o fabrică reprezintă un proiect foarte important. Atunci când îți propui să deschizi un astfel de amplasament, trebuie să iei în considerare toate elementele care ar putea influența rentabilitatea sa. Este necesar să te gândești la investiția în teren, la costurile cu materialele de construcție, precum și la cheltuielile cu personalul specializat.

 

Totodată, sunt de luat în calcul și o mulțime de alte formalități pe care trebuie să le îndeplinești. Un rol special îl joacă avizele pe care trebuie să le primești, pentru ca fabrica ta să poată funcționa la capacitate maximă. În acest articol, vei putea afla mai multe despre acordul de preluare ape uzate, atât de important pentru afacerile de acest fel. Află ce înseamnă, la ce se utilizează și ce îți trebuie pentru a-l obține fără emoții.

Acordul de preluare ape uzate. Ce este și de ce îți trebuie?

 

Pentru ca o fabrică să poată să funcționeze în condiții de legalitate, sunt necesare mai multe avize și acorduri. Printre acestea, se remarcă în mod deosebit acordul de preluare ape uzate. Apa este o resursă necesară în orice fabrică, indiferent de domeniul de activitate. Multe fabrici au nevoie de apă în procesul de producție, în timp ce altora le este necesară doar pentru a deservi angajații. În oricare dintre situații, apa se folosește și trebuie evacuată.

 

Acordul de preluare ape uzate constă într-un document justificativ prin care se atestă faptul că o entitate poate să evacueze apa uzată în stații de epurare sau în rețele de canalizare. Acest acord este necesar și pentru că, prin intermediul său, autoritățile statului se asigură că apa uzată este eliminată în condițiile respectării indicatorilor de calitate legali.

 

Altfel spus, acordul de prelucrare ape uzate este un mecanism prin care autoritățile controlează și verifică faptul că legislația este respectată atunci când o entitate elimină apa pe care a folosit-o.

 

În cazul în care fabrica ta nu deține acest acord, riscul amenzilor este unul foarte mare. Pentru persoanele juridice, amenzile pot ajunge chiar și până la 60.000 de lei. Așadar, este foarte important să te asiguri că dispui de acordul de preluare ape uzate.

Cine eliberează acordul și cum îl obții ușor?

 

Pentru a putea să beneficiezi de acordul de preluare a apei uzate, este necesar să iei legătura cu societățile care administrează serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare, în zona în care se află fabrica ta. Acestea sunt instituțiile care au dreptul de a elibera un astfel de acord.

 

În cazul în care nu ești familiarizat cu domeniul și îți dorești să rezolvi rapid și sigur procedurile birocratice, ai posibilitatea de a apela la consultanții de mediu Stratos. Specialiștii te pot ajuta cu identificarea societății care poate elibera acordul, precum și cu întocmirea documentației necesare pentru eliberarea acestuia.

 

Tot o astfel de echipă de experți te poate ajuta și să implementezi toate măsurile necesare, pentru a avea certitudinea că planul tău va fi aprobat și acordul eliberat în cel mai scurt timp.

 

Este foarte important să ai un dosar bine pus la punct și condiții care să garanteze siguranța și protecția mediului. Alege să ții cont de opinia specialiștilor și construiește-ți fabrica așa cum trebuie!

 

Sursa foto: Pixabay.com