Povestea unui campion de curse – Octavian Ciovică Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy (de la Canal 33), care va avea loc miercuri, 28 aprilie, de la ora 18:00, îl va avea ca invitat special pe pilotul Octavian Ciovică (Radical SR8).

Octavian Ciovică va vorbi în emisiunea moderată de Laurențiu Ciornei și Romeo Chiriac despre industria auto și despre traseul impresionant pe care l-a avut de parcurs până să își îndeplinească visul,  acela de a cuceri titlul de campion național.

Despre începuturile meseriei de pilot, Octavian Ciovică spune: „În familia mea nimeni nu are permis de conducere. Cu toate acestea, când aveam 11 ani, tatăl meu m-a dus pe traseul din Poiana Brașov să văd mașinile la  un campionatul de viteză pe traseu montan. Eram fascinat. Mi-am făcut primul idol: Eduard Stan, maestru emerit al sportului cu motor.  La 11 ani, când mi-am făcut eu debutul ca spectator, am fost impresionat de susținerea pe care maestrul Stan o avea. Fanii lui aveau o pancartă pe care scria: ‘Edu Stan – ca un uragan’. El avea o Lancia Delta și era deosebit cu acea mașină rachetă. Aici s-a născut visul de a deveni pilot. Un vis care părea îndepărtat. Situația financiară a familiei mele nu îmi permitea să cred că vreodată în viața mea voi lua startul ca pilot”, povestește pilotul brașovean.

„Au trecut anii, am rămas cu gândul la această pasiune, dar ca spectator. Primele ore de conducere le-am făcut pe mașina mătușii mele, o Dacia 1310, galbenă, culoare care îmi este predestinată. Am strâns niște bani, iar în 2007, la etapa de la Pârâul Rece, am cumpărat o mașină de concurs care era de vânzare. Am negociat prețul foarte mândru că voi debuta la Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Abordarea mea în 2021 este foarte diferită. Am depus multă muncă pentru a-mi îndeplini visul. Am o echipă compusă din instructor de fitness, nutriționist și psiholog. Am reușit să slăbesc 11 kg pentru acest sezon, am consolidat forța fizică și psihicul meu. Va fi apogeul carierei mele din toate punctele de vedere. Chiar dacă m-am trezit târziu, nu aș schimba nimic din parcursul meu.

Sunt foarte aproape de visul băiatului de 11 ani. Și voi sprijini la rândul meu alți copii fără șanse. Dar acestea sunt alte proiecte, pentru viitor”, a încheiat pilotul, care deja și-a îndeplinit o parte din vis cucerind prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă – Cupa Cheile Grădiştei și Harghita Challenge, edția 2021.

Tot în cadrul emisiunii, terapeuta Ileana Vlăduț va prezenta rubrica ”Alegeri Potrivite”, iar actorul Victor Yila va avea pastila ”Munca la negru”.