Viața și întrebări esențiale despre apă

Apa ne însoțește în fiecare zi; calitatea apei pe care o bem devine pe termen lung esențială, primul artizan al unei vieții sănătoase.

Este toată apa la fel? Există cea mai bună apă?

Da, există cea mai bună apă și este cea pe care natura ne-a dat-o ca sursă de supraviețuire adică apa minerală naturală, care vine din cel mai performant laborator, pământul.

Apa este un aliment cu proprietăți nutriționale preventive și curative, iar prin complexitatea ei este principalul nutrient al organismului.  Diferența dintre apa minerală naturală și orice alt tip de apă (robinet, sisteme de filtrare) este dată de cantitatea și varietatea de minerale. Mineralele din apă sunt folosite de către organism pentru a efectua aproape toate procesele metabolice; ele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Cum ne alegem apa potrivită?

Creierul ține cont și de gust, dar și de necesitățile organismului. Cum știm? Simplu: atunci când bem apă și simțim că nu ne saturăm, înseamnă că bem o apă mai potrivită pentru bebeluși sau copii, ei având necesități de mineralizare și hidratare mai reduse, în timp ce necesitățile noastre ca adulți sunt mai mari. Dacă bem apă care nu ne satură și simțim nevoia să bem tot mai multă, înseamnă că nu corespunde necesităților organismului nostru și trebuie să o schimbăm, să alegem o apă cu cantitate mai mare de minerale. Hidratarea corectă și de calitate înseamnă cantitate și varietate de minerale pe care le găsim în apa minerală naturală. Trebuie să ne alegem apa potrivită, însă este esențial să o bem astfel încât să ne menținem organismul hidratat pe tot parcursul zilei, fără să ne forțăm să o bem și fără să forțăm rinichii.

Contribuiti si voi pentru a pastra apele interioare si exterioare cat mai curate!

“APE CURATE ASUMATE”, eveniment periodic sustinut de AQUA CARPATICA, este organizat  de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro). 

Cuvinte cheie