Vindecarea trecutului

Tot ceea ce trăim în prezent îşi are bazele în trecutul nostru. De când ne-am născut am trecut prin diverse experienţe care ne-au format credinţele, fricile şi mai ales au creat lecţiile pe care le avem acum de elucidat.
Orice răspuns cauţi la o situaţie din prezent are un răspuns în copilăria noastră. Care nu trebuie neapărat să fie plină de evenimente negative sau pozitive, contează doar cum le-am interpretat noi la momentul respectiv şi ce a scris experienţa respectivă în carneţelul vieţii noastre. Deci, nu experienţele sunt de vină ci interpretarea noastră pentru ele.
Problemele în relaţii, problemele cu copiii, frica de intimitate sau de zburat cu avionul, toate au o explicaţie în trecutul nostru şi din păcate rezolvările nu vin de la sine. Conform spuselor lui Carl Jung, toţi purtăm după noi o umbră şi atât timp cât nu o vom descoperi ne va influenţa viaţa. Până nu rezolvi trecutul, experienţele tot se vor repeta dându-ţi senzaţia că te învârţi în cerc. Puterea de a schimba această situaţie este în braţele tale.
Vei întreba acum dacă este necesar să faci o cercetare amănunţită a trecutului tău pentru a descoperi toate credinţele, probleme şi fricile formate acolo. Nu este nevoie, din fericire nu aceasta este misiunea noastră, să ne scotocim trecutul pentru a vedea ce avem de rezolvat. Viaţa este destul de pricepută să scoată din sac ce este important pentru noi să descoperim. Problemele dintr-un anumit domeniu al vieţii tale te vor îndemna să cauţi şi să ajungi exact la miezul problemei. Le repari pe rând şi când este timpul lor.
Primul pas în vindecarea trecutului este să accepţi o idee foarte importantă: Tu nu eşti trecutul tău, nu eşti experienţele tale. Acestea sunt doar o parte din tine, precum un fir de păr. Aşa că poţi să accepţi că acesta nu te defineşte dar te poate influenţa.
„Să te defineşti prin ceea ce ai trăit nu te ajută. Este ca şi cum ai insista să porţi haine care nu ţi se potrivesc. Este timpul să le dai jos.!” – Gail Brenner
Este misiunea ta să mergi acolo unde s-au format credinţe, să descoperi momentele cruciale care ţi-au format parcursul viitor, să descoperi poveştile pe care le-ai crezut la momentul respectiv ca fiind reale şi ţi-au implemetat în subconştient frici ce te conduc şi acum în prezent.
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să stai de vorbă cu un prieten să povestiţi despre trecut şi să realizaţi că aveţi variante diferite ce se referă la aceeaşi întâmplare. Aşa este şi cu viaţa ta, se poate să fi interpretat greşit anumite situaţii şi să îţi fi format credinţe care acum îţi pun piedică. Nu este vina nimănui şi nu trebuie să te învinovăţeşti. Dar este datoria ta să le descoperi şi să îţi schimbi viaţa.
Dacă trăieşti definindu-te prin trecut nu ai cum să trăieşti la adevărata ta valoare. Tu eşti o persoană extinsă, evoluată şi ai capacităţi noi astăzi. Ce poţi face cu trecutul tău? Îţi este folositor doar pentru a-ţi lua învăţămintele de acolo, pentru a-i fi recunoscător pentru lecţiile predate şi atât.
„Vindecarea nu înseamnă că răul nu a fost făcut, ci înseamnă că răul nu te mai afectează.” Akshay Dubey
Există mai multe modalităţi pentru a-ţi vindeca trecutul.
Un mijloc foarte bun este de a scrie despre întâmplările din trecut. Prin scris îţi poţi reactiva întâmplări pe care le-ai uitat dar care încă te afectează. Acum ai maturitatea necesară să le înţelegi altfel şi să le schimbi semnificaţia. Mintea ta matură de acum poate schimba interpretarea trecutului şi astfel te poţi vindeca de convingeri/credinţe care nu-ţi folosesc şi de frici care nu-şi au rostul. Poţi elimina neînţelegeri sau tensiuni care te mai afectează şi în prezent.
Meditaţia este de asemenea o metodă foarte bună de a descoperi ce ne-a format în trecut. Şi aceasta are capacitatea de a scoate la suprafaţă întâmplări pe care chiar dacă nu le putem schimba, le putem da altă însemnătate şi astfel ne putem trăi prezentul liniştiţi şi eliberaţi. Meditaţia înseamnă să stai de vorbă cu sufletul tău, să îi pui întrebări şi el să îţi răspundă.
Rugăciunea este o metodă care poate aduce în viaţa ta semne, cărţi, oameni care să te poată îndruma unde trebuie să îţi îndrepţi privirea, pot veni cu răspunsul potrivit pentru tine sau cu explicaţii la anumite situaţii. Nimic nu este întâmplător, sincronicităţile şi semnele sunt răspunsul la rugăciunile noastre.
Acceptă-ţi trecutul. Cât timp vei avea resentimente legate de trecut nu vei fi în stare să te vindeci şi să găseşti calea către linişte sufletească.
În trecut am resimţit foarte multe acţiuni ca trădări, respingeri, abandon şi ne-am format frici care ne influenţează astăzi relaţiile de cuplu, relaţiile cu copiii şi cei apropiaţi. Se poate să ne afecteze evoluţia profesională sau interferează cu anumite situaţii pe care vrem să le materializăm.
Poate este greu să descoperim aceste lucruri singuri. Din fericire trăim vremuri binecuvântate în care avem acces la nenumărate cărţi, terapii sau terapeuţi specializaţi pe diverse domenii care au aceeaşi misiune – de a te ajuta să mergi în trecutul tău şi să aduci lumină pe situaţiile care încă îţi modelează viaţa.
O procedură ce şi-a dovedit eficienţa în timp este Theta Healing. Theta Healing înseamnă vindecare în unde cerebrale theta la nivel fizic, emoţional, mental şi spiritual.
Undele cerebrale sunt impulsurile electrice pe care creierul le produce permanent. Undele theta se ating în mod normal după multe ore de meditaţie şi în timpul visului. Ele guvernează atitudinile, convingerile şi comportamentele noastre. Sunt întotdeauna creatoare, inspiratoare şi ThetaHealing aduce răspunsuri la multe întrebări, linişte şi pace sufletească. Este o metoda care te ajuta să fii în armonie cu ideea de bine suprem.
Dacă simţi că ai nevoie de ghidare şi suport în acest proces, dacă doreşti să afli cauzele (emotionale) în urma cărora ţi-ai creat programele, tiparele sau convingerile care îţi afectează realitatea şi vrei să-ţi urmezi calea sufletului, îţi pot fi alături în acest demers. Te aştept cu drag la şedintele de bioenergie şi theta healing (vindecare în undele theta prin stare de transă) pentru a lucra împreună să poţi ajunge la esenţa ta; la varianta ta reala şi să obţii echilibrul pe toate planurile: mental, emoţional, fizic şi spiritual.

Nicoleta Trasca
Bioenergoterapeut/Terapeut Theta Healing & Holistic
MDA Terapii
www.mdaterapii.ro
facebook.com/mdaterapiialternative

Cuvinte cheie